Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zgadzam się.
Ja Realem zacząłem wczoraj i jest mega chujowo. Chce grać moją standardową taktyką i teraz nie wiem czy to kwestia tego że gracze jej nie znają, czy tego że na nowym patchu się kompletnie nie sprawdza.
Fakty sa takie, że przejebałem z jakimiś Chinolami 3:0... potem niby Grashopper ograny 4:0, ale gra mi się za cholere nie podobała. Musze więcej pograć i zobaczymy.
_________________ Ciemno nocka idym ją, ciemno nocka idym ją,
Hej, na Kotarzu, na Kotarzu, dziewki śpią.
Obrona standardowo, dwoch na srodku to POP + WR (przeszkadzacz + jakis kreatywny, ja mam Alonso + Hamsik/Hazard), po bokach pomocy 2 SN w srodku OP (na lewej CR, na prawej Cavani/Caprari, w srodku oczywiscie Mesut) i atak to WN.
Ja grałem Realem 4-5-1 z defensywnym pomocnikiem, podania mieszane, intensywny presing i agresywny odbiór piłki. Jako defensywny Arturo Vidal a na ławce Javi Garcia, w środku długodystansowiec i cofnięty rozgrywający na wsparcie. Długodystansowiec to Fellaini lub Khedira, w pierwszym sezonie grał tam Xabi, w drugim tylko czasami tam grywał. Rozgrywający to Modric na zmianę z Xabim. Po bokach skrzydłowi z lwej Ozil i Di Maria, z prawej Hazard i Navas. W ataku wysunięty napastnik Cristiano (i w pierwszym i drugim sezonie król strzelców, jak się go odłuczy strzelania na siłę i z dystansu to nawet Falcao się chowa) i rezerwowy Benzema. W lidze w drugim sezonie straciłem 12 bramek a strzeliłem 98, 35 wygranych, porażka i dwa remisy
Zaczynam nową grę Atletico, cel na pierwszy sezon dość realny, miejsce w czwórce i awans do LM, w drugim już chcę na poważnie włączyć się do walki o mistrzostwo
Ostatnio zmieniony przez swierczu dnia 2012.12.29 13:34, w całości zmieniany 1 raz
A ja gram Realem, psioczę i psioczę ale sześć trofeów w drugim sezonie wygrałem. Learn to play, noobs.
_________________ "Pewne rzeczy skazane są na zagładę i zapomnienie ze względu na samą swą wyjątkowość; niepowtarzalność należy do definicji cudu. Natomiast to, co pospolite, trwa wiecznie."
Ronaldo jest ładnie popierdolony. Specjalnie ustawiłem mu nawet na maxa ograniczoną swobodę taktyczną i oczywiście rzadkie strzały z dystansu, a ten pojeb nadal strzela z 40 metrów. I to w sytuacji gdy dostaje świetne podanie, wyprzedza obronę rywali i stoi 40 metrów od bramki, za sobą ma jakiś amatorów z Szwajcarii i zamiast ruszyć na bramkę i strzelić gdzieś w polu karnym, to ten ciul uderza z 40 metrów.
Kazałem mu się oduczyć strzelania z dystansu (a zaraz potem strzelania na siłę, taki plan), ale i tak to przesada żeby aż tak walić. Nadal kombinuję nad jego ustawieniem, teraz nakazałem mu schodzić do środka zamiast wychodzić na wolne pole i strzelił 3 gole w 20 minut (a przez 70 minut z poprzednim ustawieniem chuja). Ogólnie gra wygląda mega chujowo, ale zaczynam widzieć, że uczą się tej taktyki. Tylko kurwa jak mam grać superpuchar z Barcą, jak ja tak chujowo gram z amatorskim zespołem?
_________________ Ciemno nocka idym ją, ciemno nocka idym ją,
Hej, na Kotarzu, na Kotarzu, dziewki śpią.
To jest nieprawdopodobne. Nie wiem kurwa co jest z Marcelo, nikt inny nie ma z nim takich kłopotów? Drugi kolejny mecz wylatuje mi z boiska za dwie żółte. Jak nie zbierze dwóch to jedno w meczu minimum. Nie ogarniam.
Fajne okienko na pocieszenie udało mi się zrobić. Z moich celów transferowych nie udało mi się ściągnąć jedynie Martineza, za którego kosmicznej kasy chce Sociedad i Neymara. Przez pół sezonu był wystawiony na listę na własne życzenie, do wzięcia za 40mln euro, ale nie miałem pieniędzy. Jak się sezon skończył, pieniądze mam, to nagle mu się odwidziało i nie idzie go teraz kupić. Trudno, może za rok się uda.
Ostatnio zmieniony przez lukecik dnia 2012.12.29 15:51, w całości zmieniany 1 raz
_________________ No soy solo perfecto - soy Madridista tambien.
"W stepie szerokim, którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz... Wstań, unieś głowę, wsłuchaj się w słowa pieśni o Małym Rycerzu."
Mnie te ciągłe strzały z daleka już nie wkurzają, a śmieszą, tyle, że wybucham bardziej histerycznym śmiechem . W pewnym momencie miałem po 20 strzałów z dystansu na mecz, z czego 18 to były takie zjebane jak u Ciebie, kleyo. I to nie tylko Cristiano tak robił.
Co do Marcelo, w ciągu trzech sezonów zaliczył u mnie trzy czerwone, także raczej bez większych problemów. Co nie zmienia faktu, że wszyscy łapią mi żółte jak pojebani i co chwilę mam zawieszenia Higuaina czy Cristiano.
e:
Och, ciekawe. Na jeden mecz przed GD zwolnili Tito.
Kliknij, aby zobaczyć ukrytą wiadomość (Uwaga! Treść może zawierać spoilery)
Ostatnio zmieniony przez Crawler dnia 2012.12.29 16:00, w całości zmieniany 1 raz
_________________ "Pewne rzeczy skazane są na zagładę i zapomnienie ze względu na samą swą wyjątkowość; niepowtarzalność należy do definicji cudu. Natomiast to, co pospolite, trwa wiecznie."
Jak wam się udaje, że sprzedajecie tak drogo zawodników? Od kiedy gram w FM'a nigdy nie udało mi się sprzedać niechcianego zawodnika za drożej niż 15mln, a co dopiero zakończyć okienka na plusie.
Kosmiczny dwumecz z Liverpoolem w półfinale LM. Na Bernabeu 7-0, wychodziło dosłownie wszystko. Rewanż 5-0 dla Liver i drżenie do końca o wynik dający awans. Dawno takich jaj nie widziałem.
Kliknij, aby zobaczyć ukrytą wiadomość (Uwaga! Treść może zawierać spoilery)
FM12
Zbliża się letnie okienko, więc czas kogoś zakupić. Poważnie myślę nad kupnem jakiegoś defensywnego pomocnika, bo Khedira gra od początku rozgrywek bardzo średnio, i teraz pojawia się pytanie w kogo najlepiej zainwestować. Szukam kogoś, kto będzie się dobrze sprawdzał głównie w odbiorze piłki. M'Vila? Martinez?
Ostatnio zmieniony przez Xabier. dnia 2012.12.29 18:22, w całości zmieniany 1 raz
_________________ "90 minut na Bernabéu to bardzo dużo."
Jak wam się udaje, że sprzedajecie tak drogo zawodników? Od kiedy gram w FM'a nigdy nie udało mi się sprzedać niechcianego zawodnika za drożej niż 15mln, a co dopiero zakończyć okienka na plusie.
Też tak miałem, nawet jak w 13 zacząłem że jak kogoś sprzedawałem to dawałem cenę ile koleś jest wart albo zaniżałem. Dopiero jak ktoś napisał że wyciągnął 40 milionów za Higuaina i 25 za Kake spróbowałem od nowa. Zaproponowałem ich klubom z takimi cenami i Arsenal się po niego zgłosił 12 milionów w gotówce i 28 w ratach a City Kake 24 w gotówce.
Misiu. napisał:
M'Vila? Martinez?
M'Vile miałem w 12 i w Chelsea i w Realu, sprawdzał się całkiem nieźle. Martineza miałem w Realu, sprowadzony jako zawodnik do pierwszej jedenastki, ale grał tak że w końcu stracił to miejsce na rzecz Khediry.
hej, mam problem. sciagnalem do u19 duzo swietnych newgenow, tyle ze komputer ich nie wystawia do gry, wiec unalem ze obejme zespol sam i... nie da sie. menadzer u19 jest celador i nei da sie go zmienic, w wyborze druzyny przy nowym manago nie ma w ogole u19. jakas pomoc? fm13
btw zadziwia mnie morata w 13, byl chyba drugim najlepszym strzelcem i gral najczesciej z napastnikow. ktos tez tak mial ? varane tez miecie i to nawet bardziej, wygryzl pepe ze skladu chyba na dobre.
Morata grał u mnie podobnie bardzo dobrze, aż nagle stwierdził, że chce odejść. Powiedziałem, żeby nie odwalał, a ten, żebym go wystawił na listę transferową. No to krzyżyk na drogę i do widzenia, mam w juniorach ciekawszych graczy.
Co do M'Vili i Martineza - mam ich obu, Khedirę sprzedałem do Interu.
Też tak miałem, nawet jak w 13 zacząłem że jak kogoś sprzedawałem to dawałem cenę ile koleś jest wart albo zaniżałem. Dopiero jak ktoś napisał że wyciągnął 40 milionów za Higuaina i 25 za Kake spróbowałem od nowa. Zaproponowałem ich klubom z takimi cenami i Arsenal się po niego zgłosił 12 milionów w gotówce i 28 w ratach a City Kake 24 w gotówce.
I to jest frustrujące. Nawet do Milanu Neymara sprzedałem za 12mln bo chciał odejść. M'vile do Realu za 10, Elija poszedł do Unteru za 10. Tylko Real i Barca chcieli Hazarda to proponowali 80mln.
Jakiego proponujecie do 11 prawego pomocnika? Taki typ jak Bale. Żeby dobry miał odbiór, bo chce go ustawiać jako bocznego pomocnika.