Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Real Madryt... |
pewnie wygra finał w 90 minutach. |
|
52% |
[ 25 ] |
z problemami wygra finał w 90 minutach. |
|
35% |
[ 17 ] |
przegra po wyrównanej walce w 90 minutach. |
|
4% |
[ 2 ] |
wygra po dogrywce. |
|
4% |
[ 2 ] |
wysoko przegra finał w 90 minutach. |
|
2% |
[ 1 ] |
wygra po rzutach karnych. |
|
2% |
[ 1 ] |
przegra po dogrywce. |
|
0% |
[ 0 ] |
przegra po rzutach karnych. |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowało Użytkowników : 48 |
Wszystkich Głosów : 48 |
Ta ankieta już wygasła. |
Szczegółowe rezulataty |
|
Autor |
Wiadomość |
Gondola. WORLD'S BEST BOSS

|
Wysłany: 2018.06.07 09:57 Temat postu: |
|
|
Definicja: "Wstrząśnienie mózgu jest łagodnym i częstym następstwem urazu mózgu, objawiającym się pourazową utratą przytomności, trwającą zwykle krócej niż 1 h. Utrata przytomności nie może utrzymywać się dłużej niż 6 h"
Kiedy i gdzie Karius stracił przytomność? Kilka godzin po meczu czy kilka dni? Bo to może być kluczowe dla w ogóle rozpoznania wstrząśnienia mózgu.
|
|
 |
 |
Ja w ciebie, Gondola, zawsze wierzyłem. Mój ulubiony forumowicz, reszta może się wypchać. |
 |
 |
Gondola jest najnormalniej podchodzący do ludzi o odmiennych poglądach |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
madridcampeon Busquemos soluciones

|
Wysłany: 2018.06.07 14:30 Temat postu: |
|
|
Tak sobie przypomniałem.
Jakieś kilkanaście lat temu moja mama w zimie, w wyniku śliskiej nawierzchni, poślizgnęła się i upadła do tyłu, zaliczając przy tym jakieś uderzenie w głowę. Była niedziela, szła akurat z ciotką, która zastanawiała się, czy nie wybrać się do szpitala, ale owa ciotka akurat jest typem oazy spokoju i rozsądku (czasem mam wrażenie nawet przesadnego), w ogóle zero emocji i porywów, no taki typ człowieka. Więc zdecydowała, że poczekamy.
Przytomności mama nie straciła ani na moment, ale przez kilkadziesiąt minut niezbyt ogarniała sytuację, nie pamiętała tego momentu i nie wiedziała co się stało. Jeszcze przez następne godziny, w domu, widać było po jej zachowaniu, że rano mogła mieć takie zdarzenie, ale wyraźnie to ustępowało i było coraz lepiej. Nie był w ogóle potrzebny szpital, wieczorem już wszystko grało.
Do tej pory nie wiemy, czy to było wstrząśnienie mózgu, ale co innego, jak nie to? Żadnych utrat przytomności i wymiotów nie było, a wiele osób uważa że MUSI TO BYĆ. To chyba nie jest takie czarno-białe, chyba są wstrząśnienia i wstrząśnienia - mocniejsze i lżejsze.
Ostatnio zmieniony przez madridcampeon dnia 2018.06.07 14:38, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kabanog Just relax

|
Wysłany: 2018.06.07 14:34 Temat postu: |
|
|
Dajcie spokój. Już pomijając to czy uderzył go z premedytacją czy nie, to uderzenie nie było takie mocne aby spowodować jakiś uraz. Dostał lekko w czerep i tyle, a teraz próbuje na siłę robić z tego aferę.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|