Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MarcinS psychoTata

|
Wysłany: 2018.08.15 08:58 Temat postu: |
|
|
2021. Dlugo, a jeszcze zarzad Bayernu i sprzedaz
|
|
_________________ "One nie są takie szybkie, ale myślę, że by poszły jakbym miał Corollę". |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sondokan Because fuck you, that's why.
|
Wysłany: 2020.11.19 17:48 Temat postu: |
|
|
Matko ten odgrzewany kotlet ma 5 lat. BTW, 20 mln netto pensji? 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MarcinS psychoTata

|
Wysłany: 2020.11.19 18:05 Temat postu: |
|
|
Moze sobie tyle wolac, u nas nie ma szans na taki hajs.
|
|
_________________ "One nie są takie szybkie, ale myślę, że by poszły jakbym miał Corollę". |
|
Powrót do góry |
|
 |
jar_007 Prezes

|
Wysłany: 2020.12.14 15:51 Temat postu: |
|
|
Teraz czytam że miałby zarabiać tylko 10mln netto. To dziwne bo teraz podobno zarabia 15 a odrzucił 17 więc coś tu nie gra.
Piłkarz świetny i opcja na kilka pozycji. Tylko że na podstawowej -stoperze mamy* dobrą parę pewnie na dwa sezony. Jeśli posadzi Varana na ławce to już lipa ruszać podstawową parę stoperów żeby go przesuwać na DMa czy bok obrony na konkretny mecz. Z kolei żeby podstawowymi byli Ramos i Baranek a Araba rezerwowym to Austriak za dużo będzie zarabiać.
*No chyba że Ramos odchodzi to wtedy brać Alabę bez gadania
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gondola. WORLD'S BEST BOSS

|
Wysłany: 2021.01.19 10:46 Temat postu: |
|
|
Czyli jednak do nas trafi. Na pewno będzie to jakieś wzmocnienie, zawodnik potrafiący grać na kilku pozycjach i obyty w poważnym futbolu zawsze się przyda, w dodatku przychodzi za darmo. Jednak to transfer napastnika powinien być priorytetem i przyjście Alaby nie będzie żadnym gamechangerem.
|
|
 |
 |
Ja w ciebie, Gondola, zawsze wierzyłem. Mój ulubiony forumowicz, reszta może się wypchać. |
 |
 |
Gondola jest najnormalniej podchodzący do ludzi o odmiennych poglądach |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sicario Manhunt

|
Wysłany: 2021.01.19 11:17 Temat postu: |
|
|
Nie ma transferów za free.. . Przy "bezgotówkowych transferach" należy opłacić choćby prowizje dla min. agenta, za podpis piłkarzowi. Kilka baniek na pewno to kosztowało 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
El Mou Prezes

|
Wysłany: 2021.01.19 11:34 Temat postu: |
|
|
Na pewno taki transfer, jeśli faktycznie się zrealizuje, będzie cieszył, natomiast mam nadzieję, że jakieś mózgi w naszym zarządzie nie dojdą do wniosku, że skoro jest Alaba, to po chuj przedłużać Ramosa. A niestety takie podejście tych pajaców w ogóle by mnie nie zdziwiło. Na dzisiaj w sumie chyba byłoby optymalnie, żeby albo grał w parze z Ramosem, albo na lewej.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ElControlTotal Prezes

|
Wysłany: 2021.01.19 11:41 Temat postu: |
|
|
 |
 |
Christian Falk z Bilda, uznawany za bardzo rzetelne źródło bliskie Bayernu Monachium, oznajmił, że ojciec i agent zawodnika, George Alaba, zaprzeczył informacjom o porozumieniu z Królewskimi. |
Jeszcze się wstrzymajmy
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dexter. Mr. Champions

|
Wysłany: 2021.01.19 21:34 Temat postu: |
|
|
Nie rozumiem tego transferu. Przy założeniu, że cała defensywna linia pozostaje bez zmian na przyszły sezon, to gdzie miałby grać Alaba?
Teoretycznie, Austriak może grać na:
a) lewej stronie obrony, w rotacji z Mendym... ale, to jest dwóch graczy na topowym poziomie, którzy raczej nie będą zadowoleni z dzielenia się minutami;
b) na środku obrony, tyle że tutaj mamy przepych bogactwa w postaci:
- Ramosa, który ma swoje lata, ale dalej jest świetny i niewykluczone, że pogra w pierwszym składzie jeszcze jakieś dwa lata
- Varane, który co by nie mówić, ostatnio gra jak gra, ale to dalej kawał piłkarza;
- Militao, czyli człowiek zagadka, który tak naprawdę nie otrzymał jeszcze poważnej szansy, żeby zaistnieć w drużynie Królewskich;
- Nacho - etatowy super zmiennik.
c) defensywnym pomocniku, tyle że tutaj jest Casemiro, który IMO na tej pozycji (w formie) jest TOP 3 świata
Generalnie, wolałbym Pau Torresa, wchodzącego powoli w buty Ramosa... Nie wiem gdzie oni chcą upchnąć tego Alabę, no chyba że ktoś odejdzie, w związku z czym nasza kadra nieco się "uszczupli".
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Goldschmidt Captain Banhammer

|
Wysłany: 2021.01.19 22:48 Temat postu: |
|
|
Skoro spekulacje są tak dobitne sugerując że zawodnik i klub rozmawiają, to czemu sądzisz że nie będzie w defensywie zmian?
W razie braku kontraktu Ramosa będzie lewym stoperem.
W razie odnowienia umowy grywałby wszędzie ze wskazaniem na lewą flankę gdzie Mendy ma jeszcze trochę do poprawy ofensywnie, a Marcelo to niestety trup który nie nadaje się praktycznie do niczego i klub możliwe że puści go w lecie jak Jamesa płacąc część pozostałego kontraktu na do widzenia.
Luksusowy zapchajdziura za 11 melonów 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KarBar ¡Hala madrid! Y nada más

|
Wysłany: 2021.01.20 09:58 Temat postu: |
|
|
Nasza defensywa:
LO
Marcelo - zjazd totalny
ŚO
Ramos - bez kontraktu
Militao - praktycznie bez gry
Varane - połowa forum by sprzedała
Nacho - może w końcu chcieć uciec by sobie na stare lata pograć.
DM
Casemiro - w formie może i top3, ale do formy to mu kawał drogi niestety.
Jeżeli Alaba mógłby być gościem który faktycznie co mecz może łatać inną dziurę to ruch świetny.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sajdak Treneiro

|
|
Powrót do góry |
|
 |
minusek Prezes

|
Wysłany: 2021.02.16 20:20 Temat postu: |
|
|
Ramos/Varane out? Nie wyobrażam sobie, aby którykolwiek z nich siedział na ławie. Bo chyba nie myślicie, że Alaba będzie zapchajdziura, z racji predyspozycji do grania na wielu pozycjach.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Goldschmidt Captain Banhammer

|
Wysłany: 2021.02.16 20:38 Temat postu: |
|
|
Di Ma podawał już kiedyś też fejki o Benzemie do Interu. Nawet w ofi jest napisane że nie wie gdzie zagra, a tydzień temu i Chelsea miała z nim gadać. Czekamy pewnie tylko co zrobi Ramos, a los Rafy podejrzewałbym że też nie jest pewny skoro miał odmawiać przedłużenia kontraktu i to lato może być ostatnim dzwonkiem by go opchnąć za jakiekolwiek pieniądze.
Jak Sergio odmówi to bierzmy. I jeżeli United czy PSG przyjdą po Rafę to sprzedajmy, i wpłaćmy klauzulę za Kounde.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dexter. Mr. Champions

|
Wysłany: 2021.02.16 20:56 Temat postu: |
|
|
I będziemy mieli środek obrony o niebywałej średniej wzrostu ~ 178 cm. Nie mam nic do niskich stoperów, wręcz przeciwnie. Niemniej chociaż jeden obrońca w bloku defensywnym powinienem mieć minimum te 186 cm.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|