Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zgadzam się.
Nieźle, bardzo lubiłem go jako piłkarza i będę trzymał kciuki za pomyślny początek jego kariery trenerskiej. Miejsce wydaje się całkiem trafione - nie jest to drużyna z dolnej połówki tabeli, a zespół z ugruntowaną marką bundesligowego potentata i bogatą historią. Dużej presji nie będzie, zwłaszcza, jeśli okaże się, że Borussia nie da rady wspiąć się na miejsca premiowane awansem do LE. No i sama Bundesliga to ciekawy i niecodzienny kierunek dla hiszpańskich trenerów z - zapewne - hiszpańską myślą szkoleniową, oprócz Guardioli nie kojarzę, by ktoś z Półwyspu Iberyjskiego się tam zapuszczał w ostatnich kilku latach.
Ja w ciebie, Gondola, zawsze wierzyłem. Mój ulubiony forumowicz, reszta może się wypchać.
Cytat:
Gondola jest najnormalniej podchodzący do ludzi o odmiennych poglądach
Przede wszystkim niech przyjmie model Nagelsmanna, nie Pirlo/Henry'ego. Spokojnie, krok po kroku. Drugi Guardiola czy Zizou, którzy rzuceni na głęboką wodę od razu golili frajerów to nie jest reguła, nawet mając tak idealne zaplecze jak Xabi - to jakich miał trenerów, jakim był boiskowo genialnym typem, kurde nawet na jakiej idealnej pod względem czysto taktycznym pozycji występował.. tutaj na papierze jest materiał na trenera, który wstrząśnie światem.
Tylko Xavi nie współpracował z takimi ludźmi jak Xabi. Ten drugi to ma dosłownie kompleksowy przekrój taktyczny zaliczony, Mou, Carletto, Pep, chyba jeszcze Jupp. Każdy bazował na czymś innym, inny styl i podejście do futbolu, które w każdym przypadku było mega skuteczne.
Xabi miał okazję pracować z Mourinho, Guardiolą i Ancelottim. Lepszych "przewodników" znaleźć sobie nie mógł, bo w ostatnich latach jest to absolutna czołówka trenerów. Klub też jak wspominano wyżej ciekawy, spoko materiał ludzki i mam nadzieję, że Xabi faktycznie tam trafi. Już na starcie duże wyzwanie. Nie pamiętam czy Alosno liznął coś niemieckiego, ale skoro siedział w Bayernie trzy lata to zapewne tak. To też duży plus i jeśli naprawdę jest coś na rzeczy to też może być fakt dlaczego w Gladbach zwrócono się właśnie w jego kierunku.
Ponadto Borussia nie będzie już prowadzona przez Marco Rose stąd nie zdziwi oficjalka dość szybko.
Jeśli faktycznie tak się stanie to kciuki będą mocno trzymane.
Wysłany: 2021.03.23 09:12 Temat postu:
panzerfaust napisał:
Tylko Xavi nie współpracował z takimi ludźmi jak Xabi. Ten drugi to ma dosłownie kompleksowy przekrój taktyczny zaliczony, Mou, Carletto, Pep, chyba jeszcze Jupp. [...]
Zedd napisał:
Xabi miał okazję pracować z Mourinho, Guardiolą i Ancelottim. Lepszych "przewodników" znaleźć sobie nie mógł, bo w ostatnich latach jest to absolutna czołówka trenerów
Jest nawet jeszcze lepiej
- Mourinho
- Ancelotti
- Guardiola
- Del Bosque
- Benitez
- Pellegrini
- Aragones
Jeszcze byłem pewny, że miał okazję pracować z Juppem Heynckesem, ale nie - jego ostatni sezon w Baja to 16/17, Jupp zaś przejął w ekipę w połowie 17/18.
No, jestem ciekaw. Bardzo będe mu kibicował. Wydaje mi sie, że będzie zajebistym trenerem.
Szkoda, że Bundesliga w Polsce od przyszłego sezonu pójdzie gdzieś streaming, i nie będzie sie mi opłacało płacić ok. 40 zł za samą niemiecką lige, przez co nie będe oglądał, tak czesto, jakbym chciał. No, ale, może jakaś sublicencja do c+ czy 11? Zobaczymy.
_________________ Soy un madridista y tengo una alma blanca!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3 ... 242, 243, 244
Strona 244 z 244