Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Krist Prezes

|
Wysłany: 2006.08.18 00:16 Temat postu: |
|
|
Daan to Twoje pływadełko rzeczywiście jest takie fajne, że sobie pływasz po jeziorku i łowisz rybki? 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Asika Universal Traveler

|
Wysłany: 2006.08.18 00:18 Temat postu: |
|
|
 |
 |
Jeśli chodzi o kobiety lubiące bawić się kijami, to jestem stanowczo przeciw. Pewne rzeczy powinny pozostać niezmienne. Kobiety powinny dać sobie spokój z wędkarstwem, tak jak z trenowaniem boksu, podnoszeniem ciężarów, czy uprawianiem zapasów (no chyba, że w kisielu ). Niewiasta na rybach może przynieśc jedynie pecha. Raz Moja Pani namówiła mnie żebym ją zabrał na łowienie. To był błąd którego już nie popełnie. Milion razy poplątała żyłkę, zadała miliardy głupich pytań, a gdy nie widziałem wypuszczała ryby z siatki, "bo się w niej męczyły".  |
Nie przesadzaj To, że twoja Pani nie radzi sobie z łowieniem ryb nie znaczy, że wszystkie kobiety świata tak mają. Są pewne wyjątkowe wyjątki (mrug, mrug), które z wędką radzą sobie całkiem nieźle, a przynajmniej swego czasu sobie radziły 
|
|
_________________ "Był zawsze niezwykłym i zdolnym dzieckiem, na którym nikt się nie poznał. Gdy dorósł, w dalszym ciągu nikt go nie rozumiał i życie jego było pod każdym względem tragiczne." Tove Jansson |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaaN fuck the new world order

|
Wysłany: 2006.08.18 05:45 Temat postu: |
|
|
 |
 |
Daan to Twoje pływadełko rzeczywiście jest takie fajne, że sobie pływasz po jeziorku i łowisz rybki?  |
Dopiero bede plywal jak noga wyzdrowieje i nie tylko po jeziorku bo i po rzece tez Celem zas mojego plywania bedzie biedny zebol, moze sie uda pobic rekordzik w tym roku a tymczasem foteczka, ot sredniaczek taki 2,8kg o ile dobrze pamietam

|
|
_________________ "Żeby uważać siebie za kogoś wyjątkowego, trzeba mieć ku temu naprawdę albo mocne podstawy, albo marne złudzenia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krist Prezes

|
Wysłany: 2006.08.18 10:05 Temat postu: |
|
|
Na takim pływadełku to chyba będziesz płynął za nim 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2006.08.29 23:54 Temat postu: |
|
|
Dokladnie, bede go scigal po calym akwenie az w koncu dorwe
EDIT
Wlasnie dzwonilem do sklepu, dostawa spodniobutow sie przedluzy o pare tygodni bo nie maja na stanie
Wczoraj mialem spotkanie bliskiego stopnia z Boleslawem:
Niestety nie z wedkarskiego, a z rybackiego punktu widzenia, ale mimo wszystko milym jest podziwianie tej pieknej pieciokilogramowej ryby
EDIT2
zamieszczam linki do plikow z tapetkami i zdjeciami rybkowymi, jakby ktos chcial pobrac
http://up-file.com/download/97a46a143828/Tapetki.rar.html
http://www.filefactory.com/file/b7d22e/
|
|
_________________ "Żeby uważać siebie za kogoś wyjątkowego, trzeba mieć ku temu naprawdę albo mocne podstawy, albo marne złudzenia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krist Prezes

|
Wysłany: 2006.09.18 23:06 Temat postu: |
|
|
Daan w innym temacie wspomniałeś coś o szczupaku, jadąc w najbliższym czasie chciałbym spróbować wyciągnąć tego potworka, tylko nigdy jakoś na drapieżnika się nie nastawiałem poważniej, może udzielisz jakichś rad dotyczących w jaką pogode, która godzina, przynęta itd. Chętnie poczytam.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2006.09.19 00:44 Temat postu: |
|
|
Wszystko zalezy od tego gdzie i jaka metoda zamierzasz lowic 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Krist Prezes

|
Wysłany: 2006.09.19 05:41 Temat postu: |
|
|
Niewiem jak określić Tobie "gdzie", a metoda? myślałem nad jakąś wachadłówką, czy inną obrotówką, widziałem też jak łówią na różne kopyta. Czy to wszystko zależy od szczęścia czy są naprawde sprawdzone patenty na szczupaka? nie siedze za długo w światku wędkarskim, stąd moje pytania.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2006.09.19 08:23 Temat postu: |
|
|
"Gdzie"=jezioro, rzeka, zbiornik zaporowy staw Czyli myslisz nad metoda spiningowa, ja osobiscie najbardziej lubie lowic na kopyto. Lowie na Lynie ktora jest niewielka rzeka i ma swoja specyfike. Opuszczam kopyto do dna po czym podrywam i powoli prowadze, brania sa najczesciej po oderwaniu od dna, mysle ze kopyto przypomina szczupakowi zabe ktora na jesieni zazwyczaj maja napchane zoladki, stad ta strategia polowania przy dnie. Na jeziorach przyznam sie szczerze nie umiem lowic, a bynajmniej nie mam jakichs sprawdzonych sposobow, podobnie ma sie sprawa z duzymi rzekami, choc mysle ze na duzej rzece rowniez na kopyto mozna by polowic 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Krist Prezes

|
Wysłany: 2006.09.19 13:19 Temat postu: |
|
|
No właśnie w tym rzecz, że jeżdże na takie jezioro. Siedząc często przy gruncie widziałem jak chodzili machali różnymi gumkami i blachami, ale z mizernym skutkiem. Mówią, że nie dużo tam drapieżników, ale dosyć często okonia wyciągnie się na czerwonego, a pozatym widzi się jak ryby uciekają przed drapieżnikami. Chciałbym na poważniej pomyśleć o tych rybkach. A jakie kolory masz tego kopyta, bo kiedyś jak byłem w wędkarskim to gość mi mówił, co mniej więcej na sandacza, a co na szczupaka. Szkoda, że nie chodzisz nad jeziorko 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2006.09.19 14:04 Temat postu: |
|
|
Moim ulubionym kopytem bylo takie zwykle, srebrzyste boki i czarny grzbiet. Sproboj na zywca, poprostu zarzuc go tam gdzie atakuje drapieznik, a obok mozesz sobie lowic co innego, bedziesz mial szczescie to wezmie ![:]](images/smiles/krzywy.gif)
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Krist Prezes

|
Wysłany: 2006.09.19 15:53 Temat postu: |
|
|
no właśnie... szczęście
a co, masz w swojej karierze wędkarza jakieś poważne sukcesy? 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2006.09.19 16:09 Temat postu: |
|
|
Wiec do 2002 lowilem na ostro, teraz zamierzam do tego wrocic. Jakies tam osiagi mialem, kilka potokowcow ponad 2kg, najwiekszy 2,4 i 60cm. Mietusek 0,95kg, wegorz 1,1kg. Klen zlowiony noca 2,25, czy ciernik na rekord Polski-8cm. Najbardziej jednak lubialem lowic szczupaki, mialem raz sezon ze sama jesienia zlowilem 94 sztuki. Rekordowy 8kg i 107cm wzial na karasia. Po jego zlowieniu troche odpuscilem wedkarstwo. Mialem powrocic w tym roku ale polamana noga pokrzyzowala mi plany. Plywadelko tez pewnie dopiero za rok wyprobuje bo te fiuty ze sklepu szczupak.pl juz mi ponad miesiac spodniobuty przysylaja, a dzis wyslali mejla ze dostane je za jakies dwa tygodnie 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Krist Prezes

|
Wysłany: 2006.09.19 16:32 Temat postu: |
|
|
8 kilo dobry sprzęt musiałeś mieć
z tą jesienią to słyszałem nie raz, że najlepsza pora na szczupaka. Tego olbrzyma wziełeś do domu czy wyznajesz zasade catch & release 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2006.09.19 16:50 Temat postu: |
|
|
Ten akurat zalapal sie na zasade catch&eat ![:]](images/smiles/krzywy.gif)
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|