Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Z jakiego kanalu chcialbys/chcialabys korzystac? |
#realmadrid |
|
87% |
[ 70 ] |
#real |
|
12% |
[ 10 ] |
|
Głosowało Użytkowników : 52 |
Wszystkich Głosów : 80 |
|
Autor |
Wiadomość |
DaaN fuck the new world order

|
Wysłany: 2003.11.24 23:15 Temat postu: #realmadrid |
|
|
Zapraszamy na nasz kanał #realmadrid w sieci Polnet(www.ircnet.pl). Będziemy się tam spotykać w czasie meczu, by wspólnie przeżywać emocje, a także w każdej innej porze, by pogadać o Królewskich oraz każdej innej sprawie. Za jakiś czas być może będziecie mogli łączyć sie z naszym kanałem bezpośrednio ze strony dzięki apletowi IRC. Póki co można się łączyć przy użyciu specjalnych programów, z których najpopularniejszy jest mIRC. Ściągnąć go można ze strony www.mirc.com z działu download. Instalacja nie powinna sprawić żadnych problemów. Następnie odpalamy program i w górnym menu bierzemy View > Options. W opcjach po lewej stronie wybieramy Servers, a następnie w tej zakładce Add. Tu wpisujemy serwer, z którego chcemy korzystać. Oto ich lista:
warszawa.ircnet.pl (wpuszcza spoza Polski)
bialystok.ircnet.pl
krakow.ircnet.pl
torun.ircnet.pl
lodz.ircnet.pl
katowice.ircnet.pl
poznan.ircnet.pl
Najlepiej wybrać najbliższy serwer. A dodanie serwera wygląda tak, że po naciśnięciu Add w nowym okienku w Descrption wpisujemy np.: krakow, a w IRC Server: krakow.ircnet.pl i potwierdzamy Add. Teraz zostaje się połączyć (Connect) i wpisać /join #realmadrid.
Pamiętaj o netykiecie i niektórych ważnych zasadach:
1). Nie przeklinaj, nie używaj słów powszechnie uznanych za obraźliwe, nie obrażaj nikogo, czy to będzie Madridista, czy odwiedzający nas Barcelonista.
2). Nie używaj polskich liter, Caps Locka, ani kolorków! To jest IRC nie czat.
3). Nie reklamuj.
4). Pamiętaj, że op ma zawsze racje.
Nie przestrzeganie ogólnych zasad netykiety i powyższych będzie owocować kopami, a w dalszej konsekencji banami.
Ostatnio zmieniony przez DaaN dnia 2003.12.04 17:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
_________________ "Żeby uważać siebie za kogoś wyjątkowego, trzeba mieć ku temu naprawdę albo mocne podstawy, albo marne złudzenia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anonim Gość
|
Wysłany: 2003.11.25 00:03 Temat postu: |
|
|
Sorry bo ja sie tym nie interesuje, czy żeby gadać na Ircu trzeba instalować specjalny program? Kiedyś były takie, skąd ściągnać? jeżeli tak.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2003.11.25 00:22 Temat postu: |
|
|
Kurde nie jestem pewien czy dobrze pamietam linki jak cos to Marus mnie poprawi .Irca sciagniesz stad: www.mirc.com a o polnecie wiecej dowiesz sie tu: www.ircnet.pl 
|
|
_________________ "Żeby uważać siebie za kogoś wyjątkowego, trzeba mieć ku temu naprawdę albo mocne podstawy, albo marne złudzenia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
benek szerszeń hunter
|
Wysłany: 2003.11.25 16:18 Temat postu: |
|
|
Mi osobiście bardziej podoba się real_madrid,a linki są prawidłowe ![:]](images/smiles/krzywy.gif)
|
|
_________________ you can run but you'll only die tired |
|
Powrót do góry |
|
 |
czarny prorok

|
Wysłany: 2003.11.25 21:58 Temat postu: |
|
|
jutro live w tv raczej niedostepne jak kto bedzie w necie to zapraszamy na kanal jak kto bedzie chcial i se nie poradzi to moze i napisze jak a na kanale czysta rozrywka czyli besztanie figo, grubego i raula i wieczne spory o gutka ![:]](images/smiles/krzywy.gif)
|
|
_________________ Se ha convertido en el director de orquesta del Madrid: una mezcla de Makelele, Redondo y el mismo Guti. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2003.11.25 22:52 Temat postu: |
|
|
Otoz to zapraszamy na nasz kanal na polnecie jutro w czasie meczu Poki co nasz kanal to #real_madrid,ale pamietajcie ze mozecie sami zdecydowac czy ta nazwa wam odpowiada ![:]](images/smiles/krzywy.gif)
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
czarny prorok

|
Wysłany: 2003.11.25 23:57 Temat postu: |
|
|
poprawka
#realmadrid
okazalo sie ze wczesniej zajal go nasz czlowiek
niniejszym odwoje swoj glos na #real i daje na #realmadrid hehe
|
|
_________________ Se ha convertido en el director de orquesta del Madrid: una mezcla de Makelele, Redondo y el mismo Guti. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Serpico El Duderino

|
Wysłany: 2003.12.03 22:46 Temat postu: |
|
|
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak zainstalować to ustrojostwo, bo nie za bardzo się orientuję.... Z góry dzięki...
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaska_K Castilla

|
Wysłany: 2003.12.04 08:57 Temat postu: |
|
|
Mader na tych stronach co DaaN podał jest wszystko dość przystępnie opisane, a jak nie chce Ci sie szukać to looknij np. tu: http://www.ircnet.pl/articles.php?id=56
|
|
_________________ "Sędzia już rozpoczął grę, piłka z rogu toczy się, wtem z podania padnie strzał, na trybunach radość, szał!" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Serpico El Duderino

|
Wysłany: 2003.12.04 15:27 Temat postu: |
|
|
Thx Kasiu! 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
czarny prorok

|
Wysłany: 2003.12.06 14:54 Temat postu: |
|
|
Zapraszamy na nasz kanał #realmadrid w sieci Polnet(www.ircnet.pl). Będziemy się tam spotykać w czasie meczu, by wspólnie przeżywać emocje, a także w każdej innej porze, by pogadać o Królewskich oraz każdej innej sprawie. Za jakiś czas być może będziecie mogli łączyć sie z naszym kanałem bezpośrednio ze strony dzięki apletowi IRC. Póki co można się łączyć przy użyciu specjalnych programów, z których najpopularniejszy jest mIRC. Ściągnąć go można ze strony www.mirc.com z działu download. Instalacja nie powinna sprawić żadnych problemów. Następnie odpalamy program i w górnym menu bierzemy View > Options. W opcjach po lewej stronie wybieramy Servers, a następnie w tej zakładce Add. Tu wpisujemy serwer, z którego chcemy korzystać. Oto ich lista:
warszawa.ircnet.pl (wpuszcza spoza Polski)
bialystok.ircnet.pl
krakow.ircnet.pl
torun.ircnet.pl
lodz.ircnet.pl
katowice.ircnet.pl
poznan.ircnet.pl
Najlepiej wybrać najbliższy serwer. A dodanie serwera wygląda tak, że po naciśnięciu Add w nowym okienku w Descrption wpisujemy np.: krakow, a w IRC Server: krakow.ircnet.pl i potwierdzamy Add. Teraz zostaje się połączyć (Connect) i wpisać /join #realmadrid.
Pamiętaj o netykiecie i niektórych ważnych zasadach:
1). Nie przeklinaj, nie używaj słów powszechnie uznanych za obraźliwe, nie obrażaj nikogo, czy to będzie Madridista, czy odwiedzający nas Barcelonista.
2). Nie używaj polskich liter, Caps Locka, ani kolorków! To jest IRC nie czat.
3). Nie reklamuj.
4). Pamiętaj, że op ma zawsze racje.
Nie przestrzeganie ogólnych zasad netykiety i powyższych będzie owocować kopami, a w dalszej konsekencji banami.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Duffy Fanatyk

|
Wysłany: 2003.12.09 20:24 Temat postu: |
|
|
A ja nic nie kapuje
Pomozcie a tak bym tam chcial byc
Nielepiej sie spotkac na cZacie 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaska_K Castilla

|
Wysłany: 2003.12.10 09:18 Temat postu: |
|
|
Myśle, że dużą pomocą w konfiguracji i wogóle jest posiadanie polskiej nakładki na mirca (np. z tąd http://www.polskie.wersje.prv.pl/)... Mnie to niesamowicie ułatwiło początki...
Na dniach też odkryłam/dowiedziałam sie, że irc i neostrada to dwie rzeczy, które sie nie lubią , co oznacza, że nie idzie sie połączyć bo IP jest zmienny (cokolwiek to znaczy) > dla mnie to czarna magia...Można to podobno jakoś obejść, ale nawet nie wnikam jak...
|
|
_________________ "Sędzia już rozpoczął grę, piłka z rogu toczy się, wtem z podania padnie strzał, na trybunach radość, szał!" |
|
Powrót do góry |
|
 |
czarny prorok

|
Wysłany: 2003.12.10 11:19 Temat postu: |
|
|
zwykly irc tak, ale ircnet wpuszcza neostrade bez problemow - na troszku innych zasadach dziala ![:]](images/smiles/krzywy.gif)
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cwirek vel Szacowny Autobus

|
Wysłany: 2003.12.14 18:54 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czemu ,może jestem za ciemny ale kur...nie moge wejść na kanał #realmadrid... Ściągłem ten program tak jak trzeba z tej stronki i dochodze do momentu gdzie sie wpisuje:
description:katowice
irc server: katowice.ircnet.pl
port(s):6667
group:tu coś trzeba?
i mi wyskakuje okno z takim hasłem...---> A server with this description already exits.Please enter a different description.
Raz jakoś udało mi sie wleźć ,ale wtedy nie mogłem nic napisać bo wyskakiwało ,ze coś nie jestem podłączony a wogóle znalazlem sie pod krakowem a nie katowicami...
Poinstruujcie mnie mądre głowy... 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|