Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mdramski Mariusz
|
Wysłany: 2004.07.25 23:42 Temat postu: |
|
|
Argentyna przypominała mi Holandię z 1998 roku. Wspaniała, ofensywa gra i wielka indolencja w karnych. Na pewno była lepsza w tym finale, ale taki jest futbol. Generalnie uważam, że obejrzałem wspaniały turniej, znacznie ciekawszy i lepszy niż Euro. Wiem o czym mówię, bo widziałem każdy mecz na żywo nie przesypiając sporo nocy 
|
|
_________________ http://www.flickr.com/photos/mariuszd |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dziura_1 Kibic

|
Wysłany: 2004.07.26 09:28 Temat postu: |
|
|
Jołki połki szkoda ze argentyna przegrała moze na mistrzostwach swiata pojdzie im troche lepiej !!!!!!!!!
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
bery7 Fanatyk

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Manitou Prezes

|
Wysłany: 2004.07.26 13:07 Temat postu: |
|
|
Bardzo się cieszę, że wygrała Brazylia. Mimo tego, że grali właściwie rezerwami wygrali turniej. Ciekawe jak będzie sobie radził atak Ronaldo - Adriano na Mundialu za dwa lata, bo jeśli nic się nie zmieni to wątpie, żeby w ataku zaszły jakieś zmiany...
|
|
_________________ Cóż za smutna epoka, w której łatwiej jest rozbić atom niż zniszczyć przesąd. - Albert Einstein |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacko88 Prezes

|
Wysłany: 2004.07.26 15:28 Temat postu: |
|
|
 |
 |
Bardzo się cieszę, że wygrała Brazylia. Mimo tego, że grali właściwie rezerwami wygrali turniej. Ciekawe jak będzie sobie radził atak Ronaldo - Adriano na Mundialu za dwa lata, bo jeśli nic się nie zmieni to wątpie, żeby w ataku zaszły jakieś zmiany... |
Wiadomo ze jesli nic sie nie zmieni to nie zajda zmiany. Tak jest zazwyczaj. Ciesze sie ze Brazylia wygrala i to jeszcze rezerwa. Szkoda ze Polska nie potrafi aby tak grac podstawowym skladem i to z wypozyczonym murzynkiem
|
|
_________________ HALA MADRID!!!
Real Madrid es el mejor equipo el mundo y ganar cada partido! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mdramski Mariusz
|
Wysłany: 2004.07.26 15:56 Temat postu: |
|
|
 |
 |
(...) i to z wypozyczonym murzynkiem |
Cóż, zwrócę Ci delikatnie uwagę, że... qwa na rasizm nie ma u nas miejsca 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Simon © Real Madryt A

|
Wysłany: 2004.07.26 16:02 Temat postu: |
|
|
A to jest rasizm?
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wienek Trener

|
Wysłany: 2004.07.26 18:02 Temat postu: |
|
|
No i Brazylijczycy sprzątnęli z przed nosa Puchar Argenyńczykom !!!!
Bramki strzelone, do szatni i w doliczonym czasie gry... nie wiem jak to nazwać, czy nie lada wyczynem czy zwykłym fusem, ale fakt faktem to sie liczy, trochę szkoda mi Argentyny, z przebiegu meczu wydaje mi się, że to oni powinni zasłużyć na zwycięstwo.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jacko88 Prezes

|
Wysłany: 2004.07.26 20:00 Temat postu: |
|
|
 |
 |
 |
 |
(...) i to z wypozyczonym murzynkiem |
Cóż, zwrócę Ci delikatnie uwagę, że... qwa na rasizm nie ma u nas miejsca  |
Chodzilo mi o to ze z wypozyczonym zagranicznym zawodnikiem nie potrafia wygrac
 |
 |
A to jest rasizm? |
No wlasnie. Murzynkiem nazwalem go bo ma czarny kolor skory. Ale nic do niego ani do ludzi innego koloru skory nie mam. Wrecz przeciwnie. Bardzo lubie Japonczykow czy Afrykaninow. I do Oliego tez nic nie mam. Bardzo go lubie
|
|
_________________ HALA MADRID!!!
Real Madrid es el mejor equipo el mundo y ganar cada partido! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mdramski Mariusz
|
Wysłany: 2004.07.26 20:11 Temat postu: |
|
|
To było tylko małe ostrzeżenie Jak wiesz samo słowo "murzyn" i jego pochodne są różnie odbierane. Tym razem jesteś usprawiedliwiony 8)
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Simon © Real Madryt A

|
Wysłany: 2004.07.26 20:20 Temat postu: |
|
|
"Okazało się, że pastor King nie był Murzynem
Ani czarnym - on był Afroamerykaninem"
Dla mnie słowo "murzyn" nie ma negatywnego zabarwienia... oczywiście zależy to od kontekstu w jakim to słowo jest użyte, bo bywa również obraźliwe, ale IMHO jacko88 nikogo obrazić nie chciał :)
Olisadebe ma czarny kolor skóry, więc jes murzynem, proste chyba :) co innego czarnuch czy inne takie :/
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mdramski Mariusz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jaro Culé

|
Wysłany: 2004.07.26 21:33 Temat postu: |
|
|
 |
 |
Wiadomo ze jesli nic sie nie zmieni to nie zajda zmiany. Tak jest zazwyczaj. |
To mnie zaskoczyłes...Jak na to wpadłes??
Sama Copa była turniejem świetnym.Nie widziałem wszystkich meczy ale jak mogłem to ogladałem.Ciesze sie ,ze wygrała Brazylia ,poniewaz grała futbol jednak bardzo konsekwentny i dosc przemyslany.Rownie szkoda mi Argentynczykow.Grali najbardziej ofensywnie ale nie wykazali sie koncentracja do konca.Takie jest zycie...Ze szkoda dola kibicow jest to ,ze w tym turnieju nie przewidywano dogrywek.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Blanco Duch Generała Franco

|
Wysłany: 2004.07.26 23:13 Temat postu: |
|
|
ciekawi mnie ustawienie Argentyny - myślę, że Bielsa to taktyczny geniusz na miarę Bońka, który jakże wspaniale prowadził polską reprezentację
też się cieszę, że Brazylia wygrała. Adriano to rewelacja, kapitalny gość. aż strach pomyśleć, co mogą zrobic razem z Ronaldo...
|
|
_________________ "stary, dobry Linkin Park." |
|
Powrót do góry |
|
 |
JJ antydrewno
|
Wysłany: 2004.07.27 10:45 Temat postu: |
|
|
Szczegolnie w srodkowej strefie przy agresywnym kryciu brazylijskie gwiazdeczki cos nie mogly rozwinac skrzydelek i biedactwa tracily pilki. Sukces Brazylii jak najbardziej szczesliwy i wcale niezasluzony. Argentyna w samym meczu byla zespolem zdecydowanie lepszym i zastanwialem sie, gdziez to sie podzial mega hiper ofensywny styl kanarkow. ![:]](images/smiles/krzywy.gif)
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|