Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tyranitar Raúl para Siempre

|
Wysłany: 2011.04.17 18:42 Temat postu: Real Madryt - FC Barcelona [Półfinał LM - I mecz] [0-2] |
|
|
Real Madryt vs FC Barcelona
27.04.2011r. I spotkanie 1/2 finału LM
Estadio Santiago Bernabeu, Madryt
Wielki Klasyk w Półfinale Ligi Mistrzów, do którego mam nadzieje, że przystąpimy z pierwszym trofeum w sezonie ;> , historia z sezonu 2001/2002 się powtarza, oby z takim samym finałem - wygraną CL. A założyłem temat, aby wspomnieć również(wlewając trochę optymizmu w nasze serca), i żeby nie zaginęło to w gąszczu gorących wypowiedzi po wczorajszym meczu, że w 30. kolejce ówczesnego sezonu ligowego, Real również zremisował 1:1 z Barcą. Czy to dobry dla nas znak? Oby.
Temat pozostanie nieaktywny do czasu, aż rozegramy finał CdR, wtedy będziemy dużo mądrzejsi w kwestii naszych szans w tym dwumeczu. Dlatego wszelkie dyskusje w tym temacie powinniśmy rozpoczynać dopiero po środowym meczu.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
M1kr0n Prezes

|
Wysłany: 2011.04.21 11:27 Temat postu: |
|
|
No więc już wiemy. Mamy szanse, możemy awansować.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
El Mou Prezes

|
Wysłany: 2011.04.21 11:37 Temat postu: |
|
|
No więc za 6 dni 3 bitwa, tym razem znowu na Bernabeu. No cóż, nie spodziewałem się wczoraj tak dobrej gry w pierwszej połowie. Powtórzyć to na Bernabeu, stłamsić ich totalnie w pierwszej połowie, bo wczoraj pokazaliśmy, że można. Jedyna zmiana, to Ozil na ławę. Tylko kto za niego? Kaka, Benzema, Adebayor. Każda opcja ma swoje plusu. Ciągle mam w pamięci mecz Kaki z GD w 2009 roku, chyba jego najlepszy w naszych barwach, Benzema również świetnie spisuje się w tym sezonie, jeżeli będziemy ostro atakować w pierwszej połowie, to może się przydać jego ruchliwość itd. Z kolei Ade, wiadomo. Mistrzem techniki nie jest, ale jest wysoki i szybki. W obronie za Carvalho niech wejdzie Albiol. Gość jest naprawdę dobrym obrońcom, fakt popełnił błąd w pierwszych GD, ale nie ma co mu wypominać. Mam nadzieje, że nikt nie wpadnie na pomysł powrotu Pepe do obrony. Więc para stoperów Ramos - Albiol. Na prawej Arbeloa. Według mnie kluczową sprawą będzie, czy Lass wróci do zdowia i oby wrócił. Wczoraj było widać w drugiej połowie opadnięcie z sił trójki pivotów i brakowało Lassa, który by wszedł i po prostu biegał. Kluczowy mecz, musimy mieć jakąś zaliczkę bramkową przed rewanżem.
EDIT: Zapomniałem dodać, że ważne, aby zarówno Albiol, jak i Ramos nie dostali po żółtku, bo wtedy na CN na środku będzie musiał grać albo Garay z Carvalho, albo trzeba będzie cofnąć Pepe. W ogóle kto od nas, poza Ramosem i Albiolem jest jeszcze o kartkę od zawieszenia?
Ostatnio zmieniony przez El Mou dnia 2011.04.21 11:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sadix Castilla

|
Wysłany: 2011.04.21 11:53 Temat postu: |
|
|
Będą to chyba najtrudniejsze mecze, ale jak udowodniliśmy potrafimy pokonać Barkę no i teraz mamy przewagę psychologiczną. Szkoda, że na SB nie będzie Carvalho 
|
|
_________________ Futbol umiera. |
|
Powrót do góry |
|
 |
F.C Piter livin' the dream

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mr Cogito Real Madryt A

|
Wysłany: 2011.04.21 11:58 Temat postu: |
|
|
na fejsie pisałem z kolegą i narazie wyniki co do bramki przeiwdziałem, jeśli sie sprawdzi to na Santiago 2:1 a na Camp Nou 0:0
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dennis Reus-Reus

|
Wysłany: 2011.04.21 12:13 Temat postu: |
|
|
poczekajmy na ośmiornicę. ona prawdę nam powie .
co do kolejnego spotkania. Ozil powinien zacząć na ławce, a w podstawie dałbym szanse Kace.
|
|
_________________ RMCF BVB |
|
Powrót do góry |
|
 |
zajac1211 Prezes

|
Wysłany: 2011.04.21 12:14 Temat postu: |
|
|
Najważniejsze to żeby nasi coś strzelili ale też żeby nie stracili żadnego gola.
Liczę że wyjdziemy znów z Peppe w pomocy czyli Albiol musi grać jak najlepeij i godnie zastąpić Carvalho na stoperze.
Dużo czasu jeszcze. Przed nami mecz z Valencią. Ciekawe czy Mourinho da odpocząc tam najlepszym naszym czy nie.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2011.04.21 12:15 Temat postu: |
|
|
Wspomniałem już o tym Ksabiemu. Widziałem przed sobotnimi GD, jakąś kompilkę, z podkładem Madonny - The power of goodbye. Umówmy się, że na pierwszy rzut oka, taki utwór pasuje średnio, do dynamicznych akcji i innych tego typu rzeczy, w takich kompilacjach. Jednakże w tym przypadku pasowało idealnie, a symbolika, z perspektywy czasu wydała się ciekawa. Mianowicie(tu posłużę się jakimś tekstem piosenki w necie, żeby oddać o co chodzi):
"The spell has been broken" w momencie, kiedy pokazują cieszącego się Mou koło cieszącego się Guardioli,
"Freedom comes when you learn to let go" - w tym momencie pokazany iker, ze swoim charakterystycznym gestem do obroncow, kiedy coś zjebią xd
"I was your fortress you had to burn" - sytuacja z Derbów Madrytu z pucharu, kiedy wyrównaliśmy, a że graliśmy na Bernabeu, to skojarzenie od razu sie nasuwa - utracony ostatnio rekord Jose
"Pain is a warning that something's wrong
I pray to God that it won't be long" - pokazana klepka Barcy, zakończona golem Messiego
"Do ya wanna go higher?" - gol Crisa na 2:1 z Atleti w pucharze
"There's nothing left to try
There's no more places to hide
There's nothing left to lose
There's no more heart to bruise" - urywki z ostatnich gd w listopadzie, i wszystkie gole składające sie na manitę, a także sytuacje kiedy Ramos fauluje Messiego na czerwo, potem uderza puyola, a nasi motywują się wzajemnie po straconych bramkach
Ta symbolika wydała mi się ciekawa już wtedy, kiedy zobaczyłem tę kompilkę, dlatego tak zapadły mi w pamięć te momenty, a teraz okazuje się, że coś w tym chyba było. 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Marunho Juvenil

|
Wysłany: 2011.04.21 12:21 Temat postu: |
|
|
Czekam na występ Kaki bo on jest tu tym, któremu nie mięknął nogi w meczu z drużynami z topki. Mesut z ławki, Kaka/Ade/Karim w pierwszym
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Athlete. My better is better than your better

|
Wysłany: 2011.04.21 12:28 Temat postu: |
|
|
Chyba nie będzie już lepszej okazji, żeby dobić Barcelonę, to jest czas Realu Madryt, trzeba ich zniszczyć, trzeba po prostu wygrać w Madrycie chociaż będzie to okrutnie trudne zadanie
|
|
_________________ "trzeba być chamem dla własnej psychiki"
"bycie przeciętnym jest niebezpieczne, bycie przeciętnym jest groźne" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hropek Gwiazda

|
Wysłany: 2011.04.21 12:51 Temat postu: |
|
|
 |
 |
"I was your fortress you had to burn" - sytuacja z Derbów Madrytu z pucharu, kiedy wyrównaliśmy, a że graliśmy na Bernabeu, to skojarzenie od razu sie nasuwa - utracony ostatnio rekord Jose |
Co do całości to jednak muszę przyznać, że ciekawa interpretacja. ![:]](images/smiles/krzywy.gif)
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
92kamil92 Kibic

|
Wysłany: 2011.04.21 12:59 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem jeśli wszyscy podstawowi zawodnicy odpoczną w meczu z Valencia to będą w stanie zagrać z taką intensywnością jak w pierwszej połowie wczorajszego meczu, przez około 70 minut. Może to zbyt optymistyczne, ale wydaje mi się, że są w stanie tego dokonać i wypracować przewagę co najmniej jednego gola, a następnie cofnąć się do defensywy i tylko kontrować. Wtedy wpuści świeżych zawodników, którzy pomogą utrzymać wynik i wyprowadzać szybko piłkę.
Takiego scenariuszu meczu sobie życzę 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2011.04.21 13:08 Temat postu: |
|
|
 |
 |
 |
 |
"I was your fortress you had to burn" - sytuacja z Derbów Madrytu z pucharu, kiedy wyrównaliśmy, a że graliśmy na Bernabeu, to skojarzenie od razu sie nasuwa - utracony ostatnio rekord Jose |
Co do całości to jednak muszę przyznać, że ciekawa interpretacja. ![:]](images/smiles/krzywy.gif) |
Miałem na myśli to, że po prostu pokazane było Bernabeu, które było naszą twierdzą niezdobytą. Tak jakby ceną sukcesu było to, że musieliśmy oddać to, co było naszą chlubą, nasz rekord, dać się ograć Preciado, aby osiągnąć sukces. 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
SwideroS Kibic

|
Wysłany: 2011.04.21 13:08 Temat postu: |
|
|
No tak.. Żeby tylko RM nie grał w 10 bo możemy przegrać
Szykuję się wielkie widowisko! Jak Real zagra jak ostatnio będę dobrej myśli.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|