Real Madryt - FC Barcelona [1-3]
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum RealMadryt.pl Strona Główna   Sezon 2011/12
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Leszczu
Bitches love Benzy
Bitches love Benzy




Dołączył: 06 Gru 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 01:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pecha ciąg dalszy. Przy golu Xaviego był spalony Fabregasa, do którego podawał Messi. Spalony. Gra przerwana. Szkoda, że sędzia nie zauważył.

Kliknij, aby zobaczyć ukrytą wiadomość (Uwaga! Treść może zawierać spoilery)


Jestem pewny, że Pan Sławek powiedziałby, że gol nieprawidłowy. Brak przerwania akcji jest o tyle ważny, że gdyby Coentrao nie wyjebywał piły, to spalony na tacy. A musiał wyjebać i wiązało się to z ustawieniem Fabregasa. Każdy by podniósł chorągiewkę.

Gol nielegalny, Barca kradnie. Dziękuję.

Edit: http://www.fifa.com/mm/document/affederation/federation/lotg_en_55753.pdf 106 i 107 strona, 8 i 9 obrazki.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora      
Vidmo
wiejski głupek
wiejski głupek




Dołączył: 24 Paź 2011
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 09:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak, trzeba było się tego spodziewać :lol2:

W końcu Manitka też była przez sędziego, więc o czym my mówimy. <hahaha>


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość      
tyranitar
Raúl para Siempre




Dołączył: 23 Lut 2005
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 09:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nom, podyskutuj ze zdjęciami, które mówią wszystko. Może przekonasz je, żeby przesunęły Fabregasa za linię obrony.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora      
Leszczu
Bitches love Benzy
Bitches love Benzy




Dołączył: 06 Gru 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 10:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jedyne, co może jakkolwiek bronić arbitra to to, że o podania Messiego mógł startować także Iniesta, chociaż w momencie wybijania piłki przez Coentrao zainteresowany nią jest tylko Cesc.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora      
nza
¡Fuera Zidane!




Dołączył: 12 Lis 2006
Ostrzeżeń: 1
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 10:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

^

i tak też zinterpretował to arbiter. gdyby coentrao przepuścił, możnaby mówić o spalonym, a tak to sytuacja urwała się w połowie. zero kontrowersji.



_________________
Lubię te zdania, ludzie bez rozeznania, ale wiedzą, wierzą, twierdzą, bez zastanawiania.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość      
maciek19911
Soy un Madridista y tengo un alma blanca




Dołączył: 01 Maj 2006
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 10:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1.Tak na marginesie to Alexis podawał do Cesca a nie Messi.
2.Faktycznie mógł/powinien liniowy zasygnalizować spalonego.
3.Iniesta mógł zmylić sędziego ale bez przesady Cesc ewidentnie absorbował uwagę Fabio.
4.Tempo zagrań może bronić sędziego.

Reasumując był spalony :]



_________________
Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora      
tyranitar
Raúl para Siempre




Dołączył: 23 Lut 2005
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 10:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fabregas ewidentnie skupiał na sobie część bloku obronnego, będąc na spalonym, więc spalony tak czy tak odgwizdany być powinien.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora      
Mr Yoda
AlvaroCap17an




Dołączył: 14 Lip 2004
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 10:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sędzia akcje powinien przerwać. Podanie było to Fabregasa i gdyby nie on to Coentrao nie musiałby wybijać. Fabregas będąc na pozycji spalonej odniósł korzyść z tej pozycji. Spalony powinien zostać odgwizdany.



_________________
Jedi Code:
Emotion, yet peace.
Ignorance, yet knowledge.
Passion, yet serenity.
Chaos, yet harmony.
Death, yet the Force.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
tazx
Fanatyk
Fanatyk




Dołączył: 20 Kwi 2011
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 10:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damikor napisał:
Po tym meczu czuję się jak facet, który poszedł z dziewczyną do jej mieszkania, już dobierał się do stanika (1:0), już prawie, prawie... a tu nagle laska stwierdza, że jednak nie, że nie chce (1:1). Po chwili wpada jej przyszły mąż (1:2), a po błyskawicznym ulotnieniu/wypierdoleniu z mieszkania orientuję się, że zostawiłem tam iPoda (1:3).

Kliknij, aby zobaczyć ukrytą wiadomość (Uwaga! Treść może zawierać spoilery)


albo coś w stylu seksu z piękną kobietą i przedwczesnego wytrysku po 25 sekundach.

było - minęło. nie ma co szukać spalonych, kartek itd bo i tak nasi o ile jeszcze w pierwszej połowie mecz był dość wyrównany (chociaż mogliśmy prowadzić z co najmniej dwójką z przodu) to w drugiej zagrali bardzo słabo, nie tak się gra przeciwko odwiecznemu rywalowi. takich meczów nie wolno odpuszczać, tym bardziej, że mogliśmy mieć teoretycznie 9 punktów przewagi. trzeba spiąć dupsko i odbudować jako tako morale w dzisiejszym meczu Pucharu i po meczu z Sevillą wrócić na fotel lidera.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
nza
¡Fuera Zidane!




Dołączył: 12 Lis 2006
Ostrzeżeń: 1
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 10:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fabregas mógł stanąć gdyby piłka przeszła, tego się nie dowiemy. Absorpcja bloku obronnego jest sprawą względną, czyli subiektywną w ocenie. Pozatym klepka była między Sanchezem i Iniestą, który ruszył za podaniem. Jak pisałem wyżej, akcja została urwana w połowie po wślizgu Coentrao, a arbiter nie musiał akcji przerywać.



_________________
Lubię te zdania, ludzie bez rozeznania, ale wiedzą, wierzą, twierdzą, bez zastanawiania.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość      
Mr Yoda
AlvaroCap17an




Dołączył: 14 Lip 2004
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 10:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakieś bajki opowiadasz. Jeżeli piłka idzie do zawodnika, który jest na spalonym i rywal wybija piłkę wślizgiem, która trafia pod nogi rywala to sędzia powinien akcje przerwać. Bo gdyby nie ten na spalonym akcja potoczyłaby się inaczej. Ten na spalonym absorbował uwagę tego obrońcy. Jest to oczywisty spalony.



_________________
Jedi Code:
Emotion, yet peace.
Ignorance, yet knowledge.
Passion, yet serenity.
Chaos, yet harmony.
Death, yet the Force.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
nza
¡Fuera Zidane!




Dołączył: 12 Lis 2006
Ostrzeżeń: 1
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A właśnie, że nie. Jest wiele sytuacji gdzie, jeden jest na spalonym i rusza do piłki, po czym orientuje się, że musi stanąć i to robi. W początkowej fazie jest ruch, ale potem się zatrzymuje, i sędzia nie ma prawa przerywać akcji. Tu mogło być podobnie: Cesc by stanął i nic nie możemy zrobić. A to absorbowanie obrony jest sprawą względną, poddaną do oceny przez arbitra, który różnie to może potraktować. I to jest zamieszczone w przepisach.

W przepisie o pasywnym spalonym jest spora luka do interpretacji przez arbitra, przez co czasami w dwóch podobnych przypadkach są dwie różne decyzje.



_________________
Lubię te zdania, ludzie bez rozeznania, ale wiedzą, wierzą, twierdzą, bez zastanawiania.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość      
minusek
Prezes
Prezes




Dołączył: 01 Sty 2007
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 11:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

riders napisał:
Przy 1:0 dla bardzo dobrą sytuację miał Messi, gdy zabrał ją Ramosowi, wykonał rajd i strzelił, ale bardzo dobrą interwencją popisał się Iker.

Więc czemu nagle takie przeskoczenie do sytuacji Ronaldo na 2:0?
Bramka na 1:2 nie była wcale mniej fartowna niż ta na 1:0.


Sytuacja Messiego była dobra, przy czym sytuacja Ronaldo też była dobra. Jeden trafił w bramkę, drugi nie. Jednak gdyby piłkę dostał Di Maria, to byłoby to po stokroć klarowniejsze, nie uważasz? Co do bramki, jasne, pełna zgoda. Ale patrząc na to z perspektywy całego meczu, to nasz gol niewiele zmienił, a wasz był kluczowy. Gdybyśmy was dobili na 2:0, to sytuacja byłaby odwrotna. Tu nie chodzi o jakieś dyskredytowanie waszej wygranej, co chyba chciałeś wyłapać.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość      
Hav
wiejski głupek
wiejski głupek




Dołączył: 04 Maj 2009
Zakaz pisania

Ostrzeżeń: 5
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 11:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem


Link

<wow>

iniesta też absorbował uwagę obrońców będąc na spalonym co pozwoliło fabregasowi wybiec na wolne pole. gol ewidentnie ukradziony. pierwsza bramka tez nie powinna być uznana, bo obrońca wcale nie chciał podać do messiego. ewidentnie mecz kupiony. barcelona ukradła kolejny puchar! skandal! villarato!


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Mr Yoda
AlvaroCap17an




Dołączył: 14 Lip 2004
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2011.12.13 11:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po co pajacujesz?



_________________
Jedi Code:
Emotion, yet peace.
Ignorance, yet knowledge.
Passion, yet serenity.
Chaos, yet harmony.
Death, yet the Force.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum RealMadryt.pl Strona Główna   Sezon 2011/12 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38  Następny
Strona 36 z 38
Skocz do:  

 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template © BMan1
RMPL Spółka z o.o., Al. Pokoju 33, 31-564 Kraków. Kapitał zakładowy: 50.000,00 zł, NIP: 6751520447, REGON: 361845083