Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zgadzam się.
Wysłany: 2015.01.08 11:27 Temat postu: Martin Odegaard [wypożyczony]
Martin Ødegaard (ur. 17 grudnia 1998 w Drammen) – norweski piłkarz występujący na pozycji pomocnika w norweskim klubie Strømsgodset oraz w reprezentacji Norwegii.
W barwach Strømsgodset zadebiutował 13 kwietnia 2014 roku, w wieku 15 lat, zostając tym samym najmłodszym debiutantem w historii Tippeligaen. 16 maja tego samego roku został także najmłodszym strzelcem bramki w norweskiej ekstraklasie.
Ødegaard zadebiutował w reprezentacji Norwegii 27 sierpnia 2014 roku podczas towarzyskiego spotkania ze Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi, stając się w wieku 15 lat i 253 dni najmłodszym debiutantem w norweskiej kadrze A. 13 października stał się też najmłodszym zawodnikiem, który wystąpił w eliminacjach do Mistrzostw Europy.
To on jest środkowym pomocnikiem? To tylko pokazuje jak mało o gościu wiem. Do tej pory nie wiem czemu ale myślałem, że to 9. Ale wiecie, takich jak on to już trochę było. Freddy Adu jest już piłkarskim trupem.
Spokojnie, Carlo w rok z typowej 10 zrobi z niego typową 8 ; ) Ma chłopak zaplecze, nie można zaprzeczyć, tylko właśnie tu też pojawia się obawa, że u nas nie będzie miał takiego pola do rozwoju jak w innych klubach. W Realu oczekuje się gotowego produktu, kogoś kto z miejsca będzie grać tak aby wystawienie go w pierwszym składzie nie było problemem. Nie jestem do końca przekonany czy Real byłby w stanie takiego grajka ukształtować, ale liczę że jeśli w konsekwencji do nas trafi to Carlo weźmie go pod swoje skrzydła i wyciśnie z niego ile się tylko da.
I casus Daniego byłby dla Martina najlepszą opcją. Sprawdzi sie gdzie indziej-można brać, jeżeli nie dużego ryzyka i tak nie podejmujemy.
_________________ Śniło mi się, że przejebaliśmy w finale LM z Bayernem 0-37 (albo 38) i w trakcie meczu Perez wysyłał listy do userów rm.pl, żeby przyjechali grać, bo gorzej się nie da, a my przynajmniej będziemy zapierdalać.
by Daedalus
Taka opcja lub wypożyczenie, byłaby dla nas i dla niego bardzo dobra. Nie chciałbym żeby doszło do sytuacji, że my go odpuścimy, weźmie go jakiś Bayern czy inne Chelsea, on wypali i będzie crackiem, a my po kilku latach będziemy go odkupywać za 100 baniek.
_________________ "Istotą heroizmu jest umrzeć, by inni mogli żyć"
Ostatni Norweg, ktory był gwiazda La Liga to chyba Carew. Chłopak ma szanse na zostanie gwiazda, ale daleka droga przed Nim. Wypożyczenie to konieczność, podobnie jak ktoś kto będzie nad Nim czuwał, aby sodówa nie uderzyła do głowy.
_________________ "Nie ma sprawiedliwości, jestem tylko ja - powiedział Śmierć" - Terry Pratchett, Mort
Wysłany: 2015.01.12 16:12 Temat postu:
Na moje oko to powinien odwiedzić jeszcze z 15 klubów. Chłopaczek ma przerypane - w wieku 16 lat takie zainteresowanie. Jak sobie nie poradzi z presją to go zjedzą. Ja mu współczuję, ale jednocześnie zazdroszczę
Póki co to młody został podsumowany najlepiej na tt, "Największy Nikoś Dyzma piłkarskiego świata." (wiadomo przesada, ale prawdą jest, że tak to trochę wygląda)
Denerwuje mnie to, że jeszcze go u nas nie ma, to jego latanie po wszystkich możliwych klubach europy jest trochę zabawne, ale chciałbym go w Realu, bo nic na tym nie stracimy, a z chłopaka może być crack.
_________________ - Przetrwanie rasy ludzkiej zależy od selektywnej odpowiedzialności!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3 ... 49, 50, 51Następny
Strona 1 z 51