Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
matys1910 Real Madryt A

|
Wysłany: 2015.03.26 11:13 Temat postu: David Alaba [Bayern Monachium] |
|
|
http://www.squawka.com/players/david-alaba/stats#performance-score#fc-bayern-münchen-(current)#german-bundesliga#22#season-2014/2015#129#all-matches#1-26#by-match
Jeden z najlepszych, jak nie najlepszy lewy obrońca w ostatnim czasie, choć Guardiola woli wystawiać go w środku pola, gdzie też sobie nieźle radzi, co sprawia, że byłby jak dla mnie świetnym transferem i wolałbym go sto razy bardziej niż Danilo (przyznam szczerze, że Alabe widziałem wielokrotnie w akcji, a Danilo sporadycznie). Jednoczesne wzmocnienie skrzydeł na obronie i dodatkowa możliwość w środku pola, to jest to, czego Real potrzebuje.
Podobno mówi się o 40 mln euro, co jest ceną promocyjną patrząc na wiek i umiejętności Austriaka.
|
|
_________________ Czym jest Real Madryt? Myślę, że to uczucie. - Alfredo Di Stefano |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gehu89 Master of Drilling

|
Wysłany: 2015.03.26 11:28 Temat postu: |
|
|
Jak ma zagrażać pozycji Marcelo to jestem zdecydowanie na nie. Wiadomo - piłkarz świetny, jeden z najlepszych na swojej pozycji no ale.. nasz Marcelek wcale mocno od niego nie odstaje. Powiedziałbym że w pewnych aspektach jest od niego lepszy.
W sumie podobna sytuacja jak z Danilo, tylko że po drugiej stronie boiska. Mając ich obu, rozwiązania taktyczne ogarniętego trenera (tak - nie takiego który gra jedno do porzygu) były by niemalże nie do wyczerpania.
|
|
_________________ FORUM FORUM |
|
Powrót do góry |
|
 |
Martom11 Kibic

|
Wysłany: 2015.03.26 11:50 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem byłby to świetny transfer. Nie dość że wzmocnienie lewej obrony, to dodatkowe rozwiązania w środku pola, czego brakowało Realowi podczas kontuzji Jamesa i Modricia. Mielibyśmy 2 najlepszych lewych obrońców na świecie.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Harrer Juvenil

|
Wysłany: 2015.03.26 11:50 Temat postu: |
|
|
Fantastyka dla naiwnych.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kabanog Just relax

|
Wysłany: 2015.03.26 12:38 Temat postu: |
|
|
Dobrze, że Floro nie jest naiwniakiem. Myślę, że miejsce dla 2 topowych obrońców się znajdzie. Działało to dobrze przynajmniej z Fabio i Marcelo. Chociaż tutaj dużo szczęścia w nieszczęściu, że ciągle któryś z nich był kontuzjowany. Jeżeli Alaba faktycznie szuka nowych wyzwań to chyba jedyny możliwy kierunek to biały Madryt. A podwalenie kolejnego genialnego i młodego piłkarza bawarczykom sprawiło by mi wielką radość 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
minusek Prezes

|
Wysłany: 2015.03.26 13:42 Temat postu: |
|
|
Jest Coentrao i nie ma potrzeby szukania kogoś innego. Chyba że ten koniecznie chce odejść, to wszystko jedno kto za niego, byle prezentował solidny poziom. Może Filipe Luis? Klub zna, miasto tym bardziej, a w Chelsea ciągle na ławie.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2015.03.26 15:00 Temat postu: |
|
|
Po co zmieniać ławkę w Londynie na ławkę w Madrycie? Ja na Fabio już postawilem krzyżyk. Wydaje mi się że tym razem w końcu odejdzie z Realu do jakiegoś średniaka, gdzie będzie grał regularnie i będzie wymiatał.
Alaba jest zajebisty, ale nie wiem czy jest tutaj niezbędny. Marcelo gra świetny sezon.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
panzerfaust Prezes

|
Wysłany: 2015.03.26 15:22 Temat postu: |
|
|
 |
 |
Jest Coentrao i nie ma potrzeby szukania kogoś innego. Chyba że ten koniecznie chce odejść, to wszystko jedno kto za niego, byle prezentował solidny poziom. Może Filipe Luis? Klub zna, miasto tym bardziej, a w Chelsea ciągle na ławie. |
Nie, nie ma Coentrao. Ja już mam dość polegania na kimś, kto w każdej chwili może wypaść i zresztą wypada. Umiejętności świetne, ale może mu powietrze w Madrycie nie służy czy coś.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jar_007 Prezes

|
Wysłany: 2015.04.04 23:31 Temat postu: |
|
|
Dla mnie transfer byłby bardziej sensowny niż Danilo po drugiej stronie.
Też można się zastanawiać czy on i Marcelo to nie za dużo, ale przynajmniej daje nowe opcje i jest dużo młodszy.
Gdyby był do wyjęcia to byłbym chętny. A jak nie to Gaya.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Reggie ja tu tylko sprzątam

|
Wysłany: 2015.04.05 01:02 Temat postu: |
|
|
Tak, tylko za Alabę trzeba by było wyłożyć ze dwa razy tyle co za Danilo
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jar_007 Prezes

|
Wysłany: 2015.04.13 22:31 Temat postu: |
|
|
Przy cenie za Danilo to tanio.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Reggie ja tu tylko sprzątam

|
Wysłany: 2015.04.13 23:12 Temat postu: |
|
|
Jak najlepszy LO świata nie jest wart 40 milionów to ja nie wiem kto jest...
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2015.04.13 23:24 Temat postu: |
|
|
Marcelo? Ja bym go za 40 nie sprzedał 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
vizirinho Gość
|
Wysłany: 2015.04.14 18:21 Temat postu: |
|
|
Ten temat jest absurdalny. Nie ma najmniejszych szans na transfer Alaby do żadnego klubu w Europie. Wychowanek Bayernu, kluczowy i najbardziej perspektywiczny obrońca, a do tego Bawarczycy srają kasą dalej niż widzą. Równie dobrze można spekulować o transferze Ramosa do Barcelony, bo jeszcze kontraktu nie przedłużył. Bajki bez trzymanki.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Helem Prezes

|
Wysłany: 2015.05.07 23:24 Temat postu: |
|
|
Jak byscie traktowali cene okolo 50m za Alabe?
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|