Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Reggie Prezes

|
Wysłany: 2016.02.21 20:43 Temat postu: |
|
|
My nigdy nie zdominujemy tego środka z jakimś bardziej konkurencyjnym rywalem...
W sumie to po takim meczu chyba bardziej pasuje napisać, że Real nie tyle stracił 2 punkty, co wywalczył 1, bo z przebiegu meczu to Malaga zdecydowanie bardziej zasłużyła na zwycięstwo, mieli więcej klarownych sytuacji, które powinni zamienić na bramki, z łatwością dostawali się pod nasze pole karne i stwarzali zagrożenie. W obronie cierpimy, popełniamy mnóstwo kompletnie niewymuszonych błędów, brak nam akcji po kontrach i większego zdecydowania pod bramką rywala, wszystko ciągle do skrzydła i na wrzutkę - przecież tak grać na dłuższą metę nie można. I to bicie głową w mur, gdy trzeba gonić wynik - to jest dramat. Wyraźnie nie idzie nam odrabianie strat, więc przynajmniej po objęciu prowadzenia powinniśmy utrudniać rywalom tworzenie sytuacji na tyle, na ile to tylko możliwe, walczyć o każdą piłkę, doskakiwać do rywali... Tymczasem jest dokładnie odwrotnie - Real wyraźnie odpuszcza i zwyczajnie pozwala przeciwnikowi na więcej, a on nie ma żadnych problemów, żeby to wykorzystać. Jesteśmy zespołem bez własnego stylu, zdezorganizowanym zarówno w obronie jak i w ataku, kompletnie pozbawionym odpowiedniego balansu.
Ostatnio zmieniony przez Reggie dnia 2016.02.21 21:03, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pikus88 Gwiazda

|
Wysłany: 2016.02.21 20:47 Temat postu: |
|
|
 |
 |
 |
 |
Tak tuszował, że w drugim sezonie nic nie ogarnął. Wyszedł nam jeden mecz z Barcą i wielkie halo jakbyśmy przynajmniej przełamali ich hegemonię na jakieś 10 lat.
|
Teraz za to wyglada to o niebo lepiej, nie ma juz zajezdzania zawodnikow, nie ma kontuzji a na dodatek gra nam sie klei i nie ma durnej taktyki miliarda wrzutek.
|
Czy ja coś takiego napisałem? Nie, więc nie wiem dlaczego próbujesz kontrargumentować w taki sposób.
Jeszcze odnośnie dzisiejszego meczu, ktoś tam w komentarzach pod artykułem pisał, że bardzo dobrym posunięciem było ustawienie Isco jako fałszywej dziewiątki. Ja nie mam nic do chłopaka, ale myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla niego byłoby odejście z tego klubu, bo on totalnie nie potrafi zagrać tk jak się od niego wymaga w takich meczach jak ten dzisiejszy. Podobnie jest z Jese. Ja mam już dosyć czekania, aż gość wystrzeli, bo ma potencjał. Kolejne lata lecą a RM w zamiast pucharów zbiera kolejnych trenerów.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Krwawy Paulek Fanatyk

|
Wysłany: 2016.02.21 20:48 Temat postu: |
|
|
piecia1990
Ty też to widzisz!
To było to co było naszą siłą. Za Mou wiele rzeczy mi się nie podobało jak ta zbyt ostra i chamska gra. Jednak trza Jose przyznać że miał dosyć dobry pomysł na grę i się go konsekwentnie trzymał.
Gra skrzydłami i z do bólu szybką i co najważniejsze skuteczną kontrą była tym co przynosiło nam jakieś sukcesy za Mou.
Jednak podobnie wyglądał Bayern. Wtedy za Heynkesa! Świetni skrzydłowi gotowi szybko dostarczoną od pomocników (grających szybko i często na jeden, gora dwa kontakty), piłką skarcić każdą defensywę świata.
Bayern rozjechał wtedy Barcę jakby byli upośledzeni, tak jak my wtedy z tym 3:1. Dominacja nie podlegająca dyskusji.
Heynkes sam ją stworzył bo mając takich grajków jakich miał, o to się właśnie w sezonie 2012/2013 prosiło.
Carlo jedynie odziedziczył to dzięki Mou. I co zrobił w drugim sezonie z drużyną grajacą futbol totalny? Spierdolił tak jak spierdolić najlepiej szło, czyli w 100%, co pogłębiła tylko plaga kontuzji.
Trza zacząć grać szybciej.
To było, jest i chyba nadal będzie stosowane przez Barcę. Oni właśnie tym wygrywają. Szybkością oraz szybką wymiana podań. My też tak możemy grać, bo już tak graliśmy. Tylko trza se o tym przypomnieć.
Sezon Decimy. To chyba nasze panaceum, nasz złoty środek do sukcesu. Tak mi się przynajmniej wydaje!
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
El Dominik Madridista

|
Wysłany: 2016.02.21 20:59 Temat postu: |
|
|
Kolejny identyczny mecz wyjazdowy. Zero porpawy. Obrona i atak dno.
Ja nie wiem, Roma mogła z nami przegrać. Sfrajerzyli strasznie.
|
|
_________________ Soy un madridista y tengo una alma blanca!
Marcelo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
browar Gwiazda

|
Wysłany: 2016.02.21 21:07 Temat postu: |
|
|
Kłania się niestety brak zastępcy dla Benzemy. W zeszłym sezonie był chociaż Hernandez i jak było trzeba to godnie go zastępował. Na dzień dzisiejszy nie ma nikogo. Ronaldo to nie jest typowa "9" i jak już zejdzie na skrzydło to w ataku zostaję wielka dziura. Było to dzisiaj doskonale widać przy akcji Ronaldo z Lucasem.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Krwawy Paulek Fanatyk

|
Wysłany: 2016.02.21 21:49 Temat postu: |
|
|
browar
Masz rację. Sprzedarz Chicharito to był debilizm. Niestety nasz prezio i jego klakierzy właśnie z tego są znani. Niestety dla nas i klubu, który kochamy.
Przydałby się ktoś na rezerwę. Ale czy tym kimś może być ten cały Sanabria jak dzisiaj pisali? Śmiem wątpić.
Powinni powoli wprowadzać tych z Cantery choć wiem że na przykład wczoraj grali mecz i dziś by raczej z nich pożytku nie było.
Przez tą sytuację chyba faktycznie nowy zmiennik w typie groszka by się przydał. Jakiś rasowy lis pola karnego za 10, góra 15 mln, co będzie posrany ze szczęścia że trafił do nas i będzie się godzić na ławę przy jednoczesnej jakości na pewnym poziomie zaraz po wejściu z ławki na murawę.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
bombel22 Prezes

|
Wysłany: 2016.02.21 21:58 Temat postu: |
|
|
Isco zawsze gral beznadziejnie jako falszywy wiec dla mnie to byl strzal w stope, co do Jese zgodze sie.
Co do tego zjebania drugiego sezonu to w jakis sposob oczekujesz podobnej gry z kontry jezeli dwa glowne filary tego stylu czyli Di Maria i Alonso odchodza? Isco i James nie nadaja sie do takiej gry.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
eMszou Prezes

|
Wysłany: 2016.02.21 22:38 Temat postu: |
|
|
Wyszli wystraszeni, stremowani, prócz LM w której chyba czują sie jak 'ryba w wodzie' na wyjazdach to całkiem inna drużyna.Dzisiaj zawiedli zmiennicy, święte krowy, statyczny Carvajal i fatalny Isco z Jese.
Ukłony dla Keylora.
|
|
_________________ i11.06.2009! y nada mas!
i28.05.2010! y nada mas!
imourinhista!
Imię Álvaro Arbeloa oznacza madridismo. - J.M Callejón |
|
Powrót do góry |
|
 |
KarBar ¡Hala madrid! Y nada más

|
Wysłany: 2016.02.22 14:47 Temat postu: |
|
|
Jak rozwiązać problemy Realu? Zatrudnić dyrektora sportowego odpowiedzialnego za transfery, który ma łeb na karku. Valdano dobrze gada...
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zetep Killing Football

|
Wysłany: 2016.02.22 15:00 Temat postu: |
|
|
Sam dyrektor niczego nie załatwi. Problemem Realu jest brak stabilności, jak mamy już tego Zizou to dajmy mu chociaż 3 lata oprócz tego sezonu. Jak ten zespół ma mieć jakiś styl skoro co 2 lata jest zmieniany trener.
Był Mou - Real kontrujący najlepiej w Europie, Mou nie wyobrażający sobie Realu bez Khediry i Alonso.
Był Ancelotti - Real przypominający bardziej Barcelony, dużo klepania. Real bez Di Marii i Modricia nie istniał.
kompletnie dwa inne style i kompletnie inni liderzy. To jest debilizm, żeby zespół, który grał bardzo dobrze, pomimo, że niczego nie wygrał w jednym sezonie, ale byli w półfinale ligi mistrzów i większe szanse mieliśmy na mistrzostwo niż w tym i zwolnić trenera? Gdyby udało się tutaj tylko zatrzymać Maryśkę, zostawić Hernandeza, sprowadzić tego Kovacicia i mamy kompletną kadrę, która może grać kilka dobrych lat.
A często bywało tak, że Real chwalił się iż ma piłkarzy na lata, jacy to piłkarze? Ozila nie ma, Di Marii nie ma, Moraty nie ma. W tym klubie jest jeden wielki burdel. Jak był Mou i to on decydował o transferach to spójrzcie przy jakich sumach zostawał i jakie były potem tego efekty?
Zazdroszczę Barcelonie, serio. Boli mnie kolejny sezon bez mistrzostwa. Niedługo to do Arsenalu będziemy mogli się porównywać z ligą.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KarBar ¡Hala madrid! Y nada más

|
Wysłany: 2016.02.22 16:57 Temat postu: |
|
|
Może i nie załatwi, ale powinien ułatwić tą stabilizację.
Perez raczej nas nie opuści zbyt szybko, więc na większe zmiany nie ma co liczyć.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maciek19911 Soy un Madridista y tengo un alma blanca

|
Wysłany: 2016.02.22 19:09 Temat postu: |
|
|
Kolejny remis w lidze, kolejna strata punktów i tylko umocniliśmy się w prawdzie, że w tym roku na ligę nie ma już najmniejszych szans. Czy remis boli? Boli, ale nie z powodu przegranej ligi, ale z powodu postawy CAŁEJ drużyny. Dwukrotna strata punktów za Beniteza, gdy w tym samym czasie punkty gubiła Barcelona, bolała dużo bardziej. Teraz boli widok całej drużyny i brak oddania się dla tej koszulki. Chociaż wystarczyło wykorzystać setkę Jese plus karny Ronaldo i Malaga już by się nie podniosła. Tylko cały ten sezony wygląda podobnie do wczorajszego meczu, nic nie gramy, ale spokojnie 3 punkty mogły zostać/jechać do Madrytu, tylko przez własne błędy kończy się stratą wszystkiego.
|
|
_________________ Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Loczeno Ridens Moriar

|
Wysłany: 2016.02.23 17:25 Temat postu: |
|
|
W powrót do walki o mistrza nie wierzyłem od porażki z Barcą, no ale smutno się człowiekowi robi jak patrzy, że tyle lat kibicowania przyniosło tak mało radości z bycia najlepszym w samej Hiszpanii.
Z drugiej strony może powalczą na pełnym gazie o LM, gdzie mimo wszystko wyglądamy kilka klas lepiej. Ligę odłóżmy na za rok.
|
|
_________________ The only fight we lose is the one we abandon.
https://twitter.com/Loczeno |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|