Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KarBar ¡Hala madrid! Y nada más

|
Wysłany: 2016.05.29 22:34 Temat postu: |
|
|
Z marszu pierwszego nie dostanie, ale czuję że szybko może sobie go wywalczyć.
Kurcze, ale byłoby fajnie w najbliższych dniach taką oficjalkę przeczytać 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Aimar. #BaleOut

|
Wysłany: 2016.05.29 23:52 Temat postu: |
|
|
Jeszcze kilka miesięcy temu strasznie jarałem się perspektywą jego gry w Realu, ale widzę teraz wiele minusów takiego transferu.
1. Cena na pewno będzie absurdalnie wysoka.
2. Boje się o jego gre w ataku pozycyjnym. To typowy zawodnik do grania kontrami, a takich już mamy. Chciałbym 9 o trochę innym profilu, kogoś w rodzaju Mario Gomeza. Jeśli już musi być crack do rotacji z BBC w co powątpiewam (nie byłoby to bez sensu) to wolałbym gracza kogoś takiego jak Dybala, Griezmann czy Reus. Nazwiska wiadomo, że nierealne bo w okolicach 80-100 milionów, ale chodzi o charakterystykę gracza. A z drugiej strony, Auba byłby wiele tańszy?
3. Marnuje sporo setek. Jednego Higuaina (pozdro Gehu, miło było zbić 5 na zlocie) już przeżywałem.
4. www.youtube.com/watch?v=ksrFuIY5m4k
Jeden raper już był, drugi jest teraz i nie zachwyca. Do trzech razy sztuka? Nie sądze.
5. Na 9 grał bardzo dobrze, ale na skrzydle nie przekonywał. Zagrać może, ale nie jarałbym się.
Dlaczego ten transfer może dojść do skutku? Perez ma słabość do kibiców Realu wyróżniających się w Europie. Bale i James pozdrawiają. Dobrze, że Auba nie gra na Euro bo jeśli by coś pokazał 90 milionów byłoby przelewane z miejsca.
Dlaczego nie dojdzie? Po odejściu Ibry napastnika szuka PSG. Stawiam, że to będzie kierunek. United, City, Chelsea, Arsenal, całej top4 przydałby się napastnik. Crack o wiele bardziej potrzebny niż Realowi.
W ostateczności do 50 milionów zaakceptowałbym taki ruch. Ale cena na pewno byłaby wyższa.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
NokiaX3 Prezes

|
Wysłany: 2016.05.30 09:05 Temat postu: |
|
|
Co do ceny, to zawsze można ją zbić kilkoma zawodnikami (patrz Morata, Asensio, Cheryshev, Jese, Martin).
|
|
_________________ "Say auf wiedersehen to your Nazi balls" |
|
Powrót do góry |
|
 |
bombel22 Prezes

|
Wysłany: 2016.05.30 10:40 Temat postu: |
|
|
Niby zawodnik dobry ale skutecznosc to on ma na poziomie Higuaina, moze nie ogladalem wszystkich spotkan BvB ale te ktore widzialem nie przekonaly mnie do jego osoby.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaiser hatamoto
|
Wysłany: 2016.05.30 11:50 Temat postu: |
|
|
No dobrze, skoro nie Auba to kto?
|
|
_________________ "Soy un madridista y tengo una alma blanca" |
|
Powrót do góry |
|
 |
IVAN_ZAMORANO Eu adoro ser quem sou!

|
Wysłany: 2016.05.30 12:25 Temat postu: |
|
|
Mario Gomez.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lukecik Hala Madrid y nada más

|
Wysłany: 2016.05.30 13:23 Temat postu: |
|
|
Jego transfer byłby uzasadniony tylko w przypadku odejścia kogoś z tria BBC. W przeciwnym wypadku jest zbędny.
|
|
_________________ No soy solo perfecto - soy Madridista tambien.
"W stepie szerokim, którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz... Wstań, unieś głowę, wsłuchaj się w słowa pieśni o Małym Rycerzu." |
|
Powrót do góry |
|
 |
czejenus Prezes

|
Wysłany: 2016.05.30 15:37 Temat postu: |
|
|
A czemu nikt nie zakłada,że Auba wygryzie Karima.
Przecież tak naprawdę Karim jak był zdrowy ciągle grał bo Real pozbawiał się jakichkolwiek sensownych alternatyw na 9tce.
Teraz w dużej mierze wszystko zależy jaką rolę przewiduje Zizou dla Cristiano. Myślę,że na 9tce otoczony Garethem i jakimś jeszcze szybkim skrzydłowym (Lucas,James,ktoś nowy?) może być o wiele bardziej wartościowy niż na skrzydle jak już będą mijać kolejne lata.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Behappy be humble

|
Wysłany: 2016.05.30 17:24 Temat postu: |
|
|
Top 3 napastnik grał, bo nie było innych alternatyw na dziewiątkę. Ja wysiadam.
|
|
_________________ "all you need to have is faith in God, an undying passion for what you do and what you choose to do in this life (...)" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gehu89 Master of Drilling

|
Wysłany: 2016.05.30 17:48 Temat postu: |
|
|
 |
 |
3. Marnuje sporo setek. Jednego Higuaina (pozdro Gehu, miło było zbić 5 na zlocie) już przeżywałem.
|
Mnie również. Wychodząc poza otoczkę tego specyficznego forum, to w końcu kibicujemy jednej i tej samej drużynie Następnym razem trzeba sieknąć browara i przedyskutować formę nowego napastnika
btw. Igła w tym sezonie zaszalał
Wracając do tematu Obamy.. czas pokaże, ale wydatek rzędu kilkudziesięciu baniek wydaje się być słabym pomysłem. Najpierw pasuje rozwiązać kwestie odejścia z klubu. Co dalej ze środkiem pola? Co robimy z Jese?
|
|
_________________ FORUM FORUM |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukecik Hala Madrid y nada más

|
Wysłany: 2016.05.30 18:08 Temat postu: |
|
|
 |
 |
A czemu nikt nie zakłada,że Auba wygryzie Karima.
Przecież tak naprawdę Karim jak był zdrowy ciągle grał bo Real pozbawiał się jakichkolwiek sensownych alternatyw na 9tce. |
Mamy kupować Karimowi gościa do rywalizacji za 80 baniek? Czy się to komuś podoba czy nie, on ma w zespole pozycję niemal tak silną jak Ronaldo - czytaj jest nie do ruszenia. Dlatego też musimy mieć solidne zastępstwo dla niego w razie kontuzji za rozsądne pieniądze, a nie gościa, który przychodziłby w charakterze transferowej bomby.
|
|
_________________ No soy solo perfecto - soy Madridista tambien.
"W stepie szerokim, którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz... Wstań, unieś głowę, wsłuchaj się w słowa pieśni o Małym Rycerzu." |
|
Powrót do góry |
|
 |
czejenus Prezes

|
Wysłany: 2016.05.30 18:22 Temat postu: |
|
|
Oczywiście,że nie za 80 mln. Myślę,że te kwoty są jednak grubo przesadzone i BVB puści go taniej.
Z drugiej strony Real może kupić kogoś na skrzydło a Ronaldo/Karim występują na 9tce.
Ciekawe co na Euro pokaże Hazard. Coś mi się wydaję,że niezła końcówka znowu zwróciła oczy wielu klubów tym bardziej,że Chelsea jest w słabym położeniu z powodu braku LM.
Real ma w kim wybierać. Grunt by były to transfery przemyślane. Żeby nie robić za dużo niepotrzebnych zmian mających wpływ na szkielet drużyny. Nie chciałbym sytuacji,że przyjdzie Pogba a Casemiro znowu będzie zmuszony do siedzenia na ławce a Kroos do gry na 6.
Musowy transfer na to okienko to tylko i wyłącznie napastnik/skrzydłowy. Jeśli Kazek będzie tak dalej grał to nie musimy rozważać kupna nowego DMa biorąc pod uwagę,że Kova lubi tam występować a w razie pożaru i Toni zagra.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maciek19911 Soy un Madridista y tengo un alma blanca

|
Wysłany: 2016.05.30 18:47 Temat postu: |
|
|
Nie kupować drugiego DMa, bo Kova lubi tam grać... masakra..
Kliknij, aby zobaczyć ukrytą wiadomość (Uwaga! Treść może zawierać spoilery)
sorry za OT, ale musiałem  Jakby co dalsza dyskusja w temacie ogólnym o transferach.
|
|
_________________ Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób. |
|
Powrót do góry |
|
 |
TheAdam Trener

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Seldon Kibic

|
Wysłany: 2016.07.24 19:16 Temat postu: |
|
|
Pierre-Emerick Aubameyang to ZDF: "The only club I would leave Borussia Dortmund for is Real Madrid. But not yet."
Czyżby facet wysyłał znak w stronę Pereza? 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|