Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kto zostanie mistrzem Anglii w sezonie 2017/2018? |
Manchester City |
|
26% |
[ 11 ] |
Manchester United |
|
23% |
[ 10 ] |
Arsenal FC |
|
16% |
[ 7 ] |
Chelsea FC |
|
11% |
[ 5 ] |
Liverpool FC |
|
9% |
[ 4 ] |
Tottenham Hotspur |
|
9% |
[ 4 ] |
Everton FC |
|
2% |
[ 1 ] |
Ktoś inny |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowało Użytkowników : 42 |
Wszystkich Głosów : 42 |
Ta ankieta już wygasła. |
Szczegółowe rezulataty |
|
Autor |
Wiadomość |
Keyser Soze Prezes

|
Wysłany: 2017.12.10 21:58 Temat postu: |
|
|
Zanim Bayern rozpoczął kilka lat temu swoją serię, o Bundeslidze mówiło się, że wygrywa tam Bayern, albo Bayern przegrywa (teraz nawet nie ma już tego drugiego). I to samo można teraz powiedzieć o La Lidze - od sezonu 2008/09 mamy tam dominację Barcy z 3 zadyszkami. Jeśli teraz znowu wygrają - a na razie na to się zanosi - to całej dekady będą mieć 7/10... Stąd śmieszki-heheszki kibiców La Ligi, a do tego (o zgrozo) Realu, są w tej sytuacji SŁABE.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
decofcb87 Bordowo-granatowy Paladyn

|
Wysłany: 2017.12.10 22:01 Temat postu: |
|
|
Z taką jak dzisiaj to tak się zanosi...
|
|
_________________ Hoy,mañana y siempre con el Barça en el corazon- Jose "Traducktor" Mourinho |
|
Powrót do góry |
|
 |
madridcampeon Busquemos soluciones

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2017.12.12 17:09 Temat postu: |
|
|
Mou zrobiony własną bronią. Czyżby Pep wreszcie nauczył się pragmatyzmu 
|
|
_________________ Hoy,mañana y siempre con el Barça en el corazon- Jose "Traducktor" Mourinho |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sondokan Because fuck you, that's why.

|
Wysłany: 2017.12.12 21:47 Temat postu: |
|
|
 |
 |
https://twitter.com/DT1633/status/939979641951080450
 |
Ta liga 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Keyser Soze Prezes

|
Wysłany: 2017.12.12 23:44 Temat postu: |
|
|
Napiszesz coś więcej? Bo jestem ciekaw jakie można wyciągnąć wnioski z tego gifa o "tej lidze". Najlepiej do tego jakieś porównanie co by w tej sytuacji zrobili w La Lidze albo może tam nie doszłoby do takiej sytuacji, bo nie grają na czas, etc. No, ciekaw jestem po prostu.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Joker. revolución y nada más

|
Wysłany: 2017.12.13 23:06 Temat postu: |
|
|
Ładnie City niszczy tą ligę 
|
|
_________________ Śniło mi się, że przejebaliśmy w finale LM z Bayernem 0-37 (albo 38) i w trakcie meczu Perez wysyłał listy do userów rm.pl, żeby przyjechali grać, bo gorzej się nie da, a my przynajmniej będziemy zapierdalać.
by Daedalus |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2017.12.14 09:30 Temat postu: |
|
|
Styl Pepa jest dobry na ligę, bo daje dominację. Jestem ciekaw czy nauczył się na błędach i nie będzie walił głową o mur na wyjazdach w fazie pucharowej Ligi Mistrzów.
A na wyspach pewnie szok, jak można tak zdominować ligę..
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mattz Fanatyk

|
Wysłany: 2017.12.14 12:36 Temat postu: |
|
|
Już się zdarzały takie przypadki. Arsenal czy też Chelsea, United też miało taką przewagę nad 2 miejscem.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2017.12.14 13:07 Temat postu: |
|
|
Ale zobaczymy czy to będzie stały trend czy pojedynczy wyskok..
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
madridcampeon Busquemos soluciones

|
Wysłany: 2017.12.15 14:30 Temat postu: |
|
|
Rekord punktowy w Premier League: Chelsea 2004/2005 - 95 punktów. Myślałem że Arsenal 2003/2004, ale pomimo niepokonania ich aż 12 razy tracili punkty remisując.
Jak myślicie - puknie Pep ten rekord Mou?
A tak przy okazji, Wenger o porównaniach z Arsenalem 2003/2004: "Moja drużyna miała idee, a City ma ropę naftową i idee".
http://www.marca.com/futbol/premier-league/2017/12/15/5a33a4de22601d46468b4652.html
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2017.12.15 14:35 Temat postu: |
|
|
I tutaj się z Wengerem zgodzę..ale to była inna liga angielska..
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mattz Fanatyk

|
Wysłany: 2017.12.15 16:36 Temat postu: |
|
|
No inna, teraz beniaminek ma tyle kasy z transmisji co w tamtym czasie drużyny z top 4. Co za tym idzie mogą sobie pozwolić na lepszych zawodników.
No i nie ma już Top4, jest top 6 i więcej "gorących gruntów" gdzie można stracić punkty.
Kiedyś zespoły takie jak United/Arsenal/Chelsea/Liverpool na City i Tottenham jechały jak po swoje..a teraz.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
RMGalacticos Prezes

|
Wysłany: 2017.12.15 18:32 Temat postu: |
|
|
Pal licho Manchester City, mający ligę w kieszeni, o wiele bardziej godna podziwu jest postawa Burnley w tym sezonie. Od września regularnie punktują, aktualnie znajdują się na 6 miejscu z identycznym dorobkiem punktowym co 5 Liverpool i 4 Tottenham (31 pkt.), do podium tracąc raptem 4 punkty. Miałem okazję oglądać ich ostatni mecz ze Stoke, i prezentują naprawdę bardzo defensywny futbol, ale zarazem skuteczny - nagły zryw w końcówce spotkania, strzelona bramka i 3 punkty. W kadrze absolutnie brak jakichkolwiek głośnych i rozpoznawalnych nazwisk, dość wspomnieć, że wycena ekipy Burnley to 91,5 mln euro, co czyni ich drugim najtańszym (w teorii najsłabszym) zespołem w Premier League (gorsze jest tylko Huddersfield). Trzecia najlepsza obrona ligi, kadra stworzona z młodych piłkarzy przeplatanych odpałami z innych angielskich średniaków.
Jak dla mnie największe zaskoczenie sezonu. Jeśli utrzymają tempo to mogą sporo namieszać, może nie w pierwszej piątce tabeli, ale na pewno w pierwszej ósemce. Przed sezonem mieli ambicje nie sięgające dalej niż spokojne utrzymanie, teraz mają Ligę Europy na wyciągnięcie ręki. Jasne, do końca sezonu jeszcze pół roku, ale mimo wszystko - od czterech miesięcy utrzymywać się w czubie z takim klubem, z takimi piłkarzami i takim budżetem? Duże osiągnięcie.
|
|
_________________ 5 września 1945 - 24 listopada 1991 [*] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cube. Big Poppa Pump

|
Wysłany: 2017.12.15 18:44 Temat postu: |
|
|
W tym roku Burnley, dwa lata temu pomijając już Leicester siódmy skończył West Ham Bilicia. Naturalna rotacja średniaka wskakującego w ligowe miejsce klubu z top8 w kryzysie (w tym roku Everton choć też już się ogarniają powoli). Spoko że nie tracą goli, ale żeby się utrzymać w top6 trzeba strzelać.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|