Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DaaN fuck the new world order

|
Wysłany: 2002.09.10 23:33 Temat postu: Wędkarstwo |
|
|
Czy na tym foro jest jakis wedkarz czy niestety jestem sam 
|
|
_________________ "Żeby uważać siebie za kogoś wyjątkowego, trzeba mieć ku temu naprawdę albo mocne podstawy, albo marne złudzenia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
gryzonko Kibic

|
Wysłany: 2002.09.11 03:45 Temat postu: |
|
|
Daan to wyjaśnia kwestie rybołóstwa......hiihihihi
aczkolwiek ja moczenia kija nie trawie 
|
|
_________________ w końcu musiałem tu trafić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cwirek vel Szacowny Autobus

|
Wysłany: 2002.09.11 14:22 Temat postu: |
|
|
Wędkarzem jest mój tata ,Daan jak chcesz to możesz z nim połowić.
I bez ryby nawet nie przychodzcie! 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2002.09.11 14:40 Temat postu: |
|
|
Cwirek ale wiesz ze rybka lubi plywac mam nadzieje ze sie tym zajmiesz 
|
|
_________________ "Żeby uważać siebie za kogoś wyjątkowego, trzeba mieć ku temu naprawdę albo mocne podstawy, albo marne złudzenia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
benek szerszeń hunter
|
Wysłany: 2002.09.13 01:28 Temat postu: |
|
|
hmm,wędkarstwo to musi być ciekawe zajęcie.
*Hala Madrid*
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2003.09.29 19:31 Temat postu: |
|
|
REFRESH Przez ostatnie 5 dni zlowilem 4 szczupaczki po 1kg i jednego 1,5kg, oraz pstraga potokowego 0,5kg. Dzis mialem tez dobry dzionek=dwa zebate 1,5kg i 2,5kg .Moze wsrod nowych jest jakis wedkarz?Lowi ktos tu czy jestem skazany na samotnosc w tej dziedzinie? 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Greg Real Madryt A

|
Wysłany: 2003.09.29 19:47 Temat postu: |
|
|
No ze mnie jest taki niedzielny wędkarz , nawet karty nie opłacam Jakichś rekordowych okazów też nie wyciągnołem, raz sie trafił lin koło 80 centów, a tak to szprotki same 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2003.09.29 20:45 Temat postu: |
|
|
E tam oplacanie karty wazne czy ktos ma bakcyla czy nie,a PZW to jebac razem z PZPNem 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Greg Real Madryt A

|
Wysłany: 2003.09.29 22:11 Temat postu: |
|
|
z tą kartą to w sumie racja ale jak czasem wpadam na kontrole do głupio mi tak różne ściemy puszczać......że wujek jest szychą w PZW itp 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2003.09.30 07:00 Temat postu: |
|
|
No to albo wrzuc na drugi raz kontrolera do wody albo sam uciekaj byle szybciej Tak powaznie to mam gdzies PZW,na Łynie gdzie ja lowie,to zarybien nie bylo od wiekow.Klusownicy sieciami dlubia swoje a Straz Rybacka sciga emerytow bez karty.Mam gdzies taka polityke.Ja mam placic skladki,oni nabijaja sobie kabze,a ryb jak nie bylo tak nie ma?Od trzech lat nie place,placic zaczne wtedy jak beda zarybienia=bede wiedzial za co place,a poki co moga mnie traktowac jako klusownika,mam to gdzies 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
olympique Kibic

|
Wysłany: 2003.09.30 11:36 Temat postu: |
|
|
I słusznie ja również nie jestem jakimś wielkim wędkarzem, ale lubię sobie od czasu do czasu posiedzieć z browarkiem nad wodą. Karty też nie opłacam bo nie będę dorabiał darmozjadów którzy nic nie robią. W tym temacie zgadzam się z Daan-em całkowicie
|
|
_________________ OM
Droit Au But |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wolverine Kibic

|
Wysłany: 2003.09.30 13:21 Temat postu: |
|
|
Lubię połowić chciaż nie mam zbytnio okazji .Zadnych chociażby średnich okazów nie złowiłem,ale co tam. jescze sie zpiszę do rekordów Guinessa.
|
|
|
 |

|
Wysłany: 2003.09.30 14:53 Temat postu: |
|
|
Nasze przepisy wedkarskie tez sa porypane.W Stanach mozna lowic na przynete jaka sie zapragnie-tylko u nich wody sa pelne ryb i wedkarze przestrzegaja limitow.U nas nie dosc ze ryb jak na lekarstwo to nikt limitow nie przestrzega.Nasze przepisy co do wymiarow ochronnych tez sa dziwne=jest tylko jeden wymiar ze tak powiem poczatkowy czyli np. mozna wziac do domu szczupaka powyzej 45cm.W Stanach sa dwa wymiary np.od 45cm do 95cm-czyli powyzej 95cm rybe tez nalezy wypuscic co ma sens bo taka ryba jest w stanie zlozyc wiecej jaj jak mniejsza.U nas laduje sie do wora wszystko wmysl zasady ze rygorystyczne przepisy zastapia ochrone-czyli np. zakaz lowienia na przynety naturalne na wodzie gorskiej.W Stanach mozna lowic na wszystko u nas nie.Czy wprowadzony na rok zakaz polowu na zywca=totalny bezsens.Lepiej by sie zajeli wymiarami, okresami ochronnymi,a co najwazniejsze zarybieniami przy czym postawili na rozwoj turystyki wekarskiej to wedkarze by sami wszystkiego pilnowali.Mamy za to jak w kazdej dziedzinie w tym kraju,paru darmozjadow tlukacych kase i nie robiacych nic Ja mam swoja etyke wedkarska i jej sie trzymam,wiem ze jest ona dla ryb dobra-a ich skladki i przepisy mam gleboko....gdzies 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Greg Real Madryt A

|
Wysłany: 2003.09.30 15:31 Temat postu: |
|
|
Propo łowienia jakie metody preferujesz?? Ja naogół męcze się ze spławikiem...wdług mnie łowienie ryb w ten sposób daje największą satysfakcje . Na grunt również ale tylko okazyjnie nie lubie sie babrać z ta zanętą itd. Ostatnio łowienie na żywca mi się spodobało bo co rzut to jakiegoś szczupaka wyciągam.. 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2003.09.30 15:52 Temat postu: |
|
|
Ja lowie glownie drapiezniki=szczupak,pstrag,sandacz,wegorz,mietus itd ,wiec metode dopasowuje do ryby na ktora akurat poluje-przewaznie spining,zywiec,gruntowka z rosowka.Ostatnio lowie na spining i to co powyzej pisalem, zlowilem ta metoda na kopyto 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|