Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ushi Kibic

|
Wysłany: 2006.06.07 20:58 Temat postu: Sandro Rosell - cios dla FC Barcelona |
|
|
Na jednej ze stron naszego największego rywala - FC Barcelony był bardzo interesujący news na temat pewnego człowieka pracującego do niedawna w zarządzie Barcelony - Sandro Rossela. Jeśli komuś się nie chce czytać całego to zaznaczyłem najbardziej ciekawe fragmenty.
 |
 |
Jeśli Rossel kupił Deco, Marqueza i Ronaldinho, kto zajmie się tym teraz? czyli felieton SPORTu
Jeśli informacje zawarte w książce Sandro Rosella są jak sam mówi prawdziwe, dwie prawdy wybijają się ponad pozostałe:
1)Trzech najlepszych graczy Barcelony (wyłączając Eto’o) to zasługa wyłącznie Sandro i nikogo innego. Napisał to w swej książce i nieraz z resztą wcześniej to powtarzał. Nikt z dyrekcji, łącznie z Laportą, tych wypowiedzi nie podważał. Pisząc o trzech najlepszych, mam na myśli Marqueza, Deco i Ronaldinho oczywiście.
2)Żaden z trzech wspomnianych asów z talii Rijkaarda nie był rekomendowany przez Cruijffa. Co więcej, z zakupu żadnego z nich Holender nie był zadowolony. Jedynym piłkarzem polecanym przez ‘boskiego Johanna’ był Roger, obecnie w Villarreal, gracz rezerwowy... To także powtarza Rosell wielokrotnie w swej książce dlatego zbędna jest jakakolwiek dyskusja.
Kto będzie kupował teraz?
Pytaniem za milion dolarów jest ‘kto zajmie się sprowadzaniem piłkarzy, gdy Sandro Rosell nie jest już członkiem zarządu?’
Dwa czy trzy miesiące temu pisałem, że Laporta popełnił błąd pozwalając mu odejść (wspomniałem także o Bartomeu, ale koszykówka nie jest moją specjalnością, dlatego nie będę tej sprawy komentował). Rosell nie był dobrym menadżerem. On był i jest supermenadżerem. Przyjacielem wielu światowej klasy piłkarzy, których poznał jeszcze podczas pracy w Nike.
Załatwiłby Henry’ego?
Podczas gdy Rosell pomógł sprowadzić największe gwiazdy dzisiejszej Barçy, w obecnej sytuacji zakontraktowanie jakiegoś wielkiego piłkarza wydaje się sprawą bardzo trudną. Od czasu jego odejścia, nie udało się sprowadzić żadnego gracza wybijającego się talentem ponad innych. Weźmy takiego Henry’ego, którego większość łączyła z Barceloną. Czy ktoś z klubu rozmawiał z francuskim crackiem? Mówiono o tym, że zrobił to Rijkaard, ja jednak śmiem wątpić by to właśnie trener podjął się tej sprawy. Dlaczego nie zajął się tym nikt z dyrekcji? Czy Rosell doprowadziłby ten transfer do końca? Trudniejszym wydawało się sprowadzenie Ronaldinho, ale mu się udało. Drżę ze strachu czytając, że jeden z kandydatów na prezydenta Realu startujący w wyborach 2 lipca, ma w swych szeregach Sandro Rosella...
[SPORT] |
Najbardziej w tym news'ie czy felietonie - jak kto woli zaciekawiła mnie końcówka, a mianowicie kto ze startujących w wyborach ma w swoich szeregach Sandro Rossela? Jeśli rzeczywiście jest ktoś taki, to według mnie powinien zostać prezydentem Realu już dzisiaj :D
To może być cios, po którym FC Barcelonie będzie bardzo trudno się podnieść 8) To może być recepta na sukcesy transferowe i boiskowe.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich prawdziwych madridistów.
HALA MADRID!
|
|
_________________ czytaj regulamin |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukass Prezes

|
Wysłany: 2006.06.07 21:48 Temat postu: |
|
|
jesli jest taki dobry jak mowisz to moze przyjsc
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Somar Castilla

|
Wysłany: 2006.06.07 23:22 Temat postu: |
|
|
tak, a najwiekszym ciosem dla barcelony byloby, gdyby sandro zaczal grac u nas na napadzie ['] to ze moglby przyjsc nie znaczy, ze wyjda mu takie transfery jak marquez czy deco
|
|
_________________ Czuwaj Diarro i wytężaj słuch, pręż swój młody duch, pracując za dwóch |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaiser hatamoto
|
Wysłany: 2006.06.08 09:53 Temat postu: |
|
|
inna sprawa ze nie ma u nas osoby odpowiedzialne za to na takim poziomie jaki reprezentuje Sandro
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
apsik Ostatni sprawiedliwy

|
Wysłany: 2006.06.08 11:33 Temat postu: |
|
|
Mnie tam dziwi jak Cruyff'owi mogły się nie podobać transfery Deco i Ronaldinho?? 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kargul1990 Juvenil

|
Wysłany: 2006.06.08 20:36 Temat postu: |
|
|
może wreśnie ktos rozsądny i utalentowany zajmnie się kupowanie zawodników
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
El Jarek intocable

|
Wysłany: 2006.06.11 22:08 Temat postu: |
|
|
dobry menadzer czytalem o nim juz wczesniej ale nie slyszelm zeby stratowal u kogos z madristas ;| ale jezeli to prawda to moze byc ciekawie...
|
|
_________________ Madridista/Mourinhista/Benzemista |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krist Prezes

|
Wysłany: 2006.06.12 00:56 Temat postu: |
|
|
hmmm myśle, że sprowadzenie Deco czy Marqueza nie było wielkim wyczynem, a sprowadzenie Ronaldinho ułatwił mu poprostu Real Madryt, który wolał kupić Beckhama.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Romek_ Culé

|
Wysłany: 2006.06.12 11:59 Temat postu: |
|
|
Ooooooo tak, Dinho gra w Barcy bo laskawie pozwolil na to wszechwaldny Real Madryt. Etoo Marqueza i Deco tez Real pozwolil kupic bo mial takie asy w rekawie jak Woody, Pablo Garcia i Cassano. 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
apsik Ostatni sprawiedliwy

|
Wysłany: 2006.06.12 12:13 Temat postu: |
|
|
a co może jest inaczej??? zwłaszcza, że fcbeee była bardziej napalona na bekhma niż na Dinho
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Romek_ Culé

|
Wysłany: 2006.06.12 12:38 Temat postu: |
|
|
Cules przepraszaja za Laporte. Dinho do Realu!
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DaaN fuck the new world order

|
Wysłany: 2006.06.12 13:20 Temat postu: |
|
|
Najwiekszym ciosem dla Barcy jest garstka wiejskich glupkow na tym forum 
|
|
_________________ "Żeby uważać siebie za kogoś wyjątkowego, trzeba mieć ku temu naprawdę albo mocne podstawy, albo marne złudzenia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
MR.HAHN Kibic

|
Wysłany: 2006.07.10 08:37 Temat postu: |
|
|
to zadna filozofia , kupil po prostu najlepszch wdlg nich graczy pasujacych do pozycji w ktorej nie mogli sie pochwalic dobrym zawodnikiem, mowiac krotko zalatali dziury lepszymi graczami
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Romek_ Culé

|
Wysłany: 2006.07.10 09:23 Temat postu: |
|
|
Jezeli to zadna filozofia dlaczego Real kupuje ogóry typu Diogo, Gravesen, Pablo Garcia czy Cassano?
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pixik Legendary

|
Wysłany: 2006.07.10 09:36 Temat postu: |
|
|
Romuś.pamiętam coś że Real mógł mieć Dinho ale jest za brzydki i w sumie racja bo teraz nic nie gra może znowu zacznie świecić w Barcy w przyszłym sezonie
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|