Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DavidB22 Prezes

|
Wysłany: 2014.03.11 20:06 Temat postu: |
|
|
Tata zwrócił się do mnie z prośbą o pomoc w stworzeniu drzewa genealogicznego naszej rodziny. Dał mi już wszelkie potrzebne dane i teraz ja mam to przelać na papier.
Ma ktoś pomysł jak zrobić coś takiego? Jest jakiś program do takich rzeczy? Coś mi tam wyskoczyło w google, ale nie bardzo mam dzisiaj czas by się w to zagłębiać, więc jeśli ktoś ma o tym pojęcie lub robił coś takiego, to będę bardzo wdzięczny za pomoc.
|
|
_________________ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gehu89 Master of Drilling

|
Wysłany: 2014.03.12 01:06 Temat postu: |
|
|
Spokojnie możesz to zrobić w formie prezentacji tak mi się wydaje, ale jeśli byś się decydował, to koniecznie w Prezi desktop.
|
|
_________________ "Jestem w najlepszym klubie na świecie i jestem prześwietnym piłkarzem" ~ K. Benzema |
|
Powrót do góry |
|
 |
DavidB22 Prezes

|
Wysłany: 2014.03.13 22:51 Temat postu: |
|
|
Wiesz co, tylko ja nie potrzebuje wstawiać zdjęć. Chodzi o prosty schemat z nazwiskami i datami, byleby było to czytelne i dało się wydrukować. Pewnie prosta sprawa dla kogoś ogarniającego temat.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sondokan Because fuck you, that's why.

|
Wysłany: 2014.03.14 09:14 Temat postu: |
|
|
 |
 |
Ma ktoś pomysł jak zrobić coś takiego? Jest jakiś program do takich rzeczy? Coś mi tam wyskoczyło w google, ale nie bardzo mam dzisiaj czas by się w to zagłębiać, więc jeśli ktoś ma o tym pojęcie lub robił coś takiego, to będę bardzo wdzięczny za pomoc. |
Zacząłbym od przejrzenia tych programów: http://www.dobreprogramy.pl/Genealogia,Programy,Windows,99.html
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DavidB22 Prezes

|
Wysłany: 2014.03.14 21:04 Temat postu: |
|
|
Dzięki Sondo, coś sobie z tego wybiorę na pewno, przez weekend powinienem mieć w końcu trochę czasu.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gehu89 Master of Drilling

|
Wysłany: 2014.04.26 10:42 Temat postu: |
|
|
Potrzebny nieskomplikowany, darmowy program do przycinania filmików w formacie mp4. Ktoś coś doradzi?
|
|
_________________ "Jestem w najlepszym klubie na świecie i jestem prześwietnym piłkarzem" ~ K. Benzema |
|
Powrót do góry |
|
 |
ElFilipo Blessed!

|
Wysłany: 2014.04.26 13:53 Temat postu: |
|
|
Jeśli masz Windowsa 7, to Windows Movie Maker.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lukecik Hala Madrid y nada más

|
Wysłany: 2014.07.26 12:07 Temat postu: |
|
|
Korzysta ktoś z przeglądarki Opera 23.0? Mam problem z otwieraniem poprzez przeglądarkę plików doc czy pdf. Zamiast mi otworzyć plik w przeglądarce czy w nowym oknie, chce mi zapisać plik na dysk. Nie mam pojęcia jak to zmienić, a strasznie mnie to denerwuje. W starszej wersji opery wiedziałem jak to zrobić, w Firefox też, ale tu nie ogarniam.
|
|
_________________ No soy solo perfecto - soy Madridista tambien.
"W stepie szerokim, którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz... Wstań, unieś głowę, wsłuchaj się w słowa pieśni o Małym Rycerzu." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawler Madrid, banuj!

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2014.07.26 12:36 Temat postu: |
|
|
Zainstalowałem już wcześniej i nic. Wchodzę w rozszerzenia, jest napisane, że włączone, a dalej jest tak samo. Coś więcej trzeba zrobić oprócz instalacji?
|
|
"W stepie szerokim, którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz... Wstań, unieś głowę, wsłuchaj się w słowa pieśni o Małym Rycerzu." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Betoo Prezes

|
Wysłany: 2014.07.26 12:40 Temat postu: |
|
|
Nie, wystarczy tylko kliknąć zainstaluj i już działa. A macie jakieś rozszerzenie, które pozwoli otwierać plik, zamiast pobierać go na dysk?
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawler Madrid, banuj!

|
Wysłany: 2014.07.26 12:41 Temat postu: |
|
|
Przecież właśnie to rozszerzenie otwiera pliki .pdf w przeglądarce. U mnie działa. 
|
|
_________________ Neymar da Silva Santos Júnior [2019-1902] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Betoo Prezes

|
Wysłany: 2014.07.26 12:42 Temat postu: |
|
|
Chodzi mi o wszystkie pliki, jakieś instalki itp. Nie o PDF.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2014.07.26 12:45 Temat postu: |
|
|
Dobra, zadziałało, pdf się pięknie odpala. Ale co z plikami doc? Przykładowo, chcę otworzyć coś w doc z chomikuj, powiedzmy to: http://chomikuj.pl/mario__20/Dokumenty/*e2*97*8f+Doc
Na starej operze jak brałem pobierz to otwierało się okno z poleceniem zapisz lub otwórz, a teraz od razu chce zapisywać. Pobrałem coś takiego: https://addons.opera.com/pl/extensions/details/documents/?display=pl ale dalej kicha.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawler Madrid, banuj!

|
Wysłany: 2014.07.26 12:50 Temat postu: |
|
|
Wybacz Betoo, nie zrozumiałem, zresztą głównie odnosiłem się do lukecika. Takiego czegoś nie znam, bo nigdy nie potrzebowałem, podobnie z .doc, więc nie wiem. Chociaż wygląda mi na to, że głównie jest to sprawka chomikuj. Jeśli jednak kiedyś mogłeś normalnie otworzyć .doc z chomikuj... to nie wiem, ja mam nawyk zapisywania wszystkiego na dysku 
|
|
_________________ Neymar da Silva Santos Júnior [2019-1902] |
|
Powrót do góry |
|
 |
|