Jaki zasysacz?
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum RealMadryt.pl Strona Główna   Różne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fabjan
Cierpliwie czekający na zwycięstwa




Dołączył: 17 Sty 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 14:11    Temat postu: Jaki zasysacz? Odpowiedz z cytatem

Na pewno wielu z was majac nieograniczony dostep do internetu uzywa programow "ssacych" Jakich wy uzywacie?!
Moze temat wydaje sie wam smieszny, ale wcale taki nie jest. Ja na poczatku do sciagania plikow od innych uzytkownikow uzywalem Kazaa, ale uslyszalem o Direct Connect++ (DC++) i po prostu powalil mnie na kolana, przy nim kazaa to po prostu maly pikus, jesli ktos bedzie mial okazje to polecam!!! Testowalem tez eMule ale okazal sie kompletna klapa.
Jesli uzywacie jakis innych, lepszych programow to napiszcie cos o nich, bo ja caly czas szukam programu idealnego. Szczerze mowiac dla mnie DC++ jest juz ideałem, ale mowie to tylko dlatego, ze nie mialem do czynienia z wieloma programami do ciagniecia p2p.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
lucash
Castilla
Castilla




Dołączył: 15 Wrz 2002
Zakaz pisania
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 15:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja jakoś mam uraz do tych programów, miałem kiedyś kaze i taki mi zrobiła syf na kompie że musiałem robić formata. Ściągając napisy do filmu (których nigdzie nie mogłem znaleźć) ściągnęło mi się coś innego, już nie pamiętam, a po za tym to po każdym włączeniu kompa ściągały mi się automatycznie jakieś pliki do Tempa i po chwili miałem zapchany cały dysk, a do tego jeszcze co parę minut automatycznie mi się włączały strony pornograficzne Confused co ja się z tym namęczyłem :( Tak więc teraz nie mam żadnego i jest spokój, ale jak tak polecasz tego DC++ to daj link to sobie wypróbuje Very Happy



_________________
Bugiel mym panem; niczego się nie lękam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora      
benek
szerszeń hunter




Dołączył: 17 Sie 2002
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wspomniana wcześniej KaZaA jest do dupy(nawet do muzy jest za wolna,podobno całkiem mają ją wycofać Smile ).Aktualnie używam programu iMesh i muszę przyznać,że bardzo przypadł mi do gustu(świetna wyszukiwarka i wogóle same plusy).Z tym,że z iMesha ściągam jedynie muzę i teledyski.A do fimów i takich tam pierdół używam podobnie jak ty fabjan DC++.



_________________
you can run but you'll only die tired
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Fabjan
Cierpliwie czekający na zwycięstwa




Dołączył: 17 Sty 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oto adres do download DC++ http://mp3.wp.pl/p/programy/sciagnij/335.html W razie problemow z programem sluze pomoca.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
lucash
Castilla
Castilla




Dołączył: 15 Wrz 2002
Zakaz pisania
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 16:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A więc mi pomóż fabjan Very Happy Nie wiem co jest grane w tym programie, jak instaluje to nie ma żadnej rejestracji ani nic, żadne skróty w pasku się nie robią i nie chce mi szukać, daje na settings wpisuje tam dane i dalej nic, i małe coś to bo po zainstalowaniu nie ma nawet 1MB Rolling Eyes



_________________
Bugiel mym panem; niczego się nie lękam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora      
Fabjan
Cierpliwie czekający na zwycięstwa




Dołączył: 17 Sty 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 17:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wiec nie wiem w czym tkwi problem bo nie napisales dokladnie, ale ufam ze masz problemy z konfiguracja. Bo faktycznie sam program DC++ zajmuje okolo 700kb a wiec.
Gdy juz wejdziesz w menu i wybierzesz z paska ustawienia(settings) masz po kolei:

1. Zakladka od lewej. Ustawienia glowne. Tu wpisujesz (a)swoj nick z jakim chcesz byc widoczny przez innych uzytkownikow.(b)e-mail(nie jest wymagany), i to w sumie wszystko co na tej zakladce sie wpisuje. A ha!!! Jesli jestes za tzw. Firewallem zaznacz siebie w tej zakladce jako passive.

2. II zakl. od lewej. Tu najistotniejsze rzeczy ktore musisz podac to: (a) podac sciezke folderu gdzie ma Ci ladowac sciagniete pliki (b) podac sciezke gdzie ma Ci ladowac sciagnane jeszcze (nie skonczone) pliki.
w polu public list hub URL wpisac adres http://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2 (sciagnie Ci liste hubow publicznych- BARDZO WAZNE)

3. III zakl. od lewej UDOSTEPNIANIE. Program DC++ polega na tym iz aby wejsc na poszczegolne huby i wybierac z nieogranioczonych zasobow setek userow Very Happy Very Happy musisz tez dac cos od siebie. Do tego wlasnie sluzy ta zakladka. Ja mam udostepnione 25 GB (muzyka i filmy) tak wiec to nic takiego zlego udostepnic swoja muze czy filmy. Nie boj sie udostepnic oplaci Ci sie- zobaczysz. Ale wracajac do programu to klikasz na "Add folder" i podajesz foldery, ktore chcialbys udostepnic innym uzytkownikom. Pamietaj tylko zeby nie oszukiwac! Nie udostepniaj plikow juz zainstalowanych bo beda Cie wypraszac z hubow.
W polu "upload slots" wybierz liczbe slotow jakich otwierasz dla uzytkownikow (zazwyczaj jest to 3 na huba- ja mam zaznaczone tu 12)

I to w sumie wszystko jesli chodzi o pierwsze logowanie sie do DC++
Pamietaj o udostpnieniu chociaz kilku GB muzyki albo ze dwa filmy zebys mogl wejsc na jakis hub Very Happy a ha no i o tym adresie do public hubs ktory podalem.

Napisz jak Ci poszlo, ewentualnie pytaj jak cos Ci nie wyjdzie Wink


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Fabjan
Cierpliwie czekający na zwycięstwa




Dołączył: 17 Sty 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 17:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ha!!! Po wpisaniu wszystkich ustawien musisz wybrac ikonke z monitorem (pierwsza od lewej na gornym pasku narzedzi) Zeby sciagnal Ci i pokazal liste dostepnych hubow publicznych.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Kaska_K
Castilla
Castilla




Dołączył: 09 Sie 2002
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 2003.04.07 17:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tez mialam kiedys Kaze, ale jak wiekszosci posypal mi sie komp, i teraz mam iMesha - moze nie rewelacja, ale przynajmniej problemow nie robi...



_________________
"Sędzia już rozpoczął grę, piłka z rogu toczy się, wtem z podania padnie strzał, na trybunach radość, szał!"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Fabjan
Cierpliwie czekający na zwycięstwa




Dołączył: 17 Sty 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 18:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sciagnalem sobie iMesh'a i musze przyznac, ze jest to program bardzo podobny do kazy dziala na podobnej zasadzie i chociaz faktycznie iMesh jest lepszy od kazaa to jednak w konfrontacji z DC++ przegrywa. Na DC++ mam najlepszy transfer jak na razie i nie zamula tak przegladania stronek jak kazaa. A nie wiem jak z tym zamulaniem jest w przypadku iMesha bo testowalem go na jednej piosence i troszke zdenerwowalo mnie to co w kazie, ze chcesz sciagnac cos a tu okazuje sie ze musisz poczekac w kolejce. Na DC++ tego nie ma. Od razu widzisz czy uzytkownik od ktorego chcesz sciagnac dany plik na wolne sloty czy tez nie. Jesli ma, to bez zadnych problemow sciagniesz sobie od niego to, co cie interesuje.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
lucash
Castilla
Castilla




Dołączył: 15 Wrz 2002
Zakaz pisania
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 18:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki fabjan, ale dalej to samo, nic mi nie znajduje pisze tylko: Searching for ....., i nic. Czy trzeba coś tam jeszcze wpisywać przy wpisywaniu czego ma szukać, czy tylko tam na Search for nazwę pliku, i na file type i już, czy jeszcze coś trzeba Question Aha i czy trzeba się połączyć z jakimś hubem aby móc coś znaleźć i potem ściągać? czy wystarczy dać od razu na search?



_________________
Bugiel mym panem; niczego się nie lękam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora      
MM
Castilla
Castilla




Dołączył: 30 Lip 2002
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja używam kazaa lite (tzw. goła wersja, bez reklam, bugów itp.) i winmx, na tym drugi znajdziecie chyba wszystko czego dusza zapragnie, wadą mix jest dosyć toporny wygląd i menu Wink


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Fabjan
Cierpliwie czekający na zwycięstwa




Dołączył: 17 Sty 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 19:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy Ci sie udalo sciagnac liste hubow, ale jesli piszesz to mysle,ze Ci sie udalo. A wiec, tak musisz wejsc sobie na jakiegos huba, mozesz tez na dwa i wetdy jak juz bedziesz polaczony z jakims hubem i bedziesz widzial z prawej strony spis uzytkownikow przebywajacych na tym hubie to dopiero wtedy wyszuka Ci to co Cie interesuje. Bedzie szukal wsrod uzytkownikow ktorzy sa na tym hubie do ktorego jestes polaczony. Wazna rzecza jest liczba wolnych slotow jakimi dysponuje user od ktorego chcesz cos sciagnac jesli ma wszystkie sloty zajete to musisz poczekac az sie jakis zwolni albo sciagnac od usera ktory akurat dysponuje wolnymi slotami. Najlepiej przy wyszukiwaniu zaznaczyc opcje aby szukal tylko userow z wolnymi slotami.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
lucash
Castilla
Castilla




Dołączył: 15 Wrz 2002
Zakaz pisania
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też tak myślałem, liste hubów mi wyświetlił, jakieś 1760 bodajże, ale do żadnego nie chciał mi się połączyć, pisało za każdym razem: timeout :(



_________________
Bugiel mym panem; niczego się nie lękam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora      
aaangie
Wasz ulubiony moderator




Dołączył: 22 Gru 2002
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 2003.04.07 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tam uzywam Kaze i jakos nie narzekam, moze to dlatego,zesciaganiem zajmuje sie glownie moj brat...Ja mu tylko pisze kazdego wieczora "liste zyczen" a rano mam juz to , co chcialam Very Happy



_________________
Zgodnie z prawami matematyki 2 zawsze bedzie mniejsze od 9 Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Fabjan
Cierpliwie czekający na zwycięstwa




Dołączył: 17 Sty 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2003.04.07 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm... Dziwne Rolling Eyes Niektore huby maja swoje limity co do ilosci uzytkownikow na nich przebywacych, niektore maja tzw. minimum shared czyli minimimalna granica "ilosci" udostepnionych GB np. jesli hub ma min. shared 5 GB a masz ud mniej to po prostu na niego nie wejdziesz, ale wtedy nie wyswietla sie Connection tiomeout tylko Disconnected.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum RealMadryt.pl Strona Główna   Różne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 1 z 11
Skocz do:  

 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template © BMan1
RMPL Spółka z o.o., Al. Pokoju 33, 31-564 Kraków. Kapitał zakładowy: 50.000,00 zł, NIP: 6751520447, REGON: 361845083