Problemy z komputerem
Idź do strony 1, 2, 3 ... 284, 285, 286  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum RealMadryt.pl Strona Główna   Różne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Reyesik
Kibic
Kibic




Dołączył: 23 Lis 2006
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.13 17:44    Temat postu: Problemy z komputerem Odpowiedz z cytatem

Moze i zamkna ten topic ale to bardzo wazne , moze mial ktos z was problem taki jak ja i sobie z nim poradzil i teraz mi by cos polecil ...
Oczywiscie wy rowniez tu piszcie o swoich problemach ...
A wiec mam dysk wymienny 40gb w kieszeni do podlaczenia na kabel USB. Poszedlem do kolegi zeby cos skopiowac i okazalo sie ze dysk kompletnie sie zawirusił ... wrocilem do domu i gdy podlaczylem do komputera niby zainstalowaly sie sterowniki ale nei widzi dysku w Moj komputer a chcialbym go przeskanowac albo conajmniej sformatowac , ale jak ?! . . . Dysku nie widzi a jakos musze to zrobic gdyz dysk nie jest moj a chyba nie wyrzuce 40gb na smieci , tata by mnie zjadł ... Prosze o mądre porady Smile Licze na was



_________________
...I walk this empty street on the Boulevard of Broken Dreams...

Jedno serce, jedno bicie, ReaLMadryT ponaD zyCie..


ReaL 4ever Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Idziol
Prezes
Prezes




Dołączył: 03 Paź 2005
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.13 19:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

format



_________________
Potfur
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Reyesik
Kibic
Kibic




Dołączył: 23 Lis 2006
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.13 20:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale co to da ?? skoro dysk nie dziala na tym i na laptopie ? ja sfomatuje a i tak nie bedzie go widzial ... owszem ja chce sformatowac ale ten zawirusiony co go nie widzi i nie wiem jak to zrobie ... bo jest tak ze podlaczam kable wyskakuja tak jak to jest w winXP te chmurki ze instaluje , instaluje z lokalizacji wybranej przez windows , pisze ze zainstalowano pomyslnie ale chuja w moim komputerze i tak go nie widac ;/ a to chyba nie kaseta VHS która mozna przewinac lyzka w rekach bez pomocy magnetowidu ...



_________________
...I walk this empty street on the Boulevard of Broken Dreams...

Jedno serce, jedno bicie, ReaLMadryT ponaD zyCie..


ReaL 4ever Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
RinG
el (r)ingeniero




Dołączył: 07 Gru 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.13 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sumie o swoich problemach z kompami ludzie pisali już tutaj, ale niech będzie osobny temat...

A co do samego problemu, to nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem - masz dysk pod USB, czy zwykły dysk w kieszeni pod USB?



_________________
Some scientists claim that hydrogen, because it is so plentiful, is the basic building block of the universe. I dispute that. I say there is more stupidity than hydrogen, and that is the basic building block of the universe.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Reyesik
Kibic
Kibic




Dołączył: 23 Lis 2006
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.13 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dysk zwykly taki ktory mozna wjebac pod zaslepke do kompa ale jest w kieszeni ktora sobie kupilem i nie jest ona wsuwana do kompa tylko ma zasilacz i do gniazdka a do kompa idzie kabel USB

Mniej wiecej cos takiego http://www.togro.pl/sklep/index.php?p104,zewnetrzna-obudowa-na-dysk-twardy-35-zlacze-usb-2-0



_________________
...I walk this empty street on the Boulevard of Broken Dreams...

Jedno serce, jedno bicie, ReaLMadryT ponaD zyCie..


ReaL 4ever Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
RinG
el (r)ingeniero




Dołączył: 07 Gru 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.13 20:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to podepnij dysk zwyczajnie pod płytę główną i sprawdź czy działa - jeśli tak to padła kieszeń, jeśli nie to stawiam, że te wiry od kumpla uszkodziły MBR dysku.



_________________
Some scientists claim that hydrogen, because it is so plentiful, is the basic building block of the universe. I dispute that. I say there is more stupidity than hydrogen, and that is the basic building block of the universe.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Reyesik
Kibic
Kibic




Dołączył: 23 Lis 2006
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.13 20:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli wychodze z zalozenia ze jak nie zadziała motyw z płyta głowna to znaczy ze dysk jest do dupy ;/ bo tego MBR raczej nie naprawie :((



_________________
...I walk this empty street on the Boulevard of Broken Dreams...

Jedno serce, jedno bicie, ReaLMadryT ponaD zyCie..


ReaL 4ever Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
RinG
el (r)ingeniero




Dołączył: 07 Gru 2003
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.13 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dlaczego nie? Pod win9x odpalasz DOSa i wpisujesz fdisk/mbr (uwaga! wadliwy dysk musisz podpiąć jako systemowy [DISK-0], bo to jego MBR jest nadpisywany). Pod XP jest jeszcze łatwiej - wystarczy polecenie fixmbr [dysk] (w razie problemów googluj). O używanie innych systemów cię nie podejrzewam ;)

Ew. możesz spróbować jakichś lepsiejszych programów do odzyskiwania danych, np. OnTrack Easy Recovery - mogło też się zdarzyć tak, że wir po prostu usunął ci wszystkie partycje. Ten program pomoże ci je przywrócić (nie stracisz nawet danych, które miałeś na tym dysku :-) ). I w sumie od tego kroku bym zaczął, jeśli nie pomoże podpięcie dysku bezpośrednio pod płytę.



_________________
Some scientists claim that hydrogen, because it is so plentiful, is the basic building block of the universe. I dispute that. I say there is more stupidity than hydrogen, and that is the basic building block of the universe.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
kacius
0




Dołączył: 25 Gru 2005
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.14 15:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak już jest osobny temacik o problemach z komputerem to i ja napisze swój problem Wink

Chodzi o zegarek w kompie, kiedyś(zmiana czasu?) przestawił się i teraz za żadne skarby świata nie da się go przestawić, tzn. da się przestawić ale jak wyłącze i włącze kompa to dalej jakaś dziwna godzina Rolling Eyes
Próbowałem w bios'ie zmienić ale taki sam rezultat jak w windowsie Confused



_________________
"Nawet burza blond włosów na głowie Gutiego nie błyszczy tak intensywnie jak łysina Zizou, za którą tęskni dziś każdy madridista"

"- Biedny kacius - westchnęła Bertel. - Tak dobrze robił pranie." - Aśika.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
MATEUSZXL
Real Madryt A
Real Madryt A




Dołączył: 01 Lut 2005
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.14 16:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tak miałem. Zawsze po ponownym uruchomieniu kompa miałem 1 stycznia 2001r i godzinę 12:00. Pomógł format:)


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
kacius
0




Dołączył: 25 Gru 2005
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.14 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm, to pewnie będę musiał sformatować mojego potworka Confused
Najgorsze jest to, że mi się nie chce, no ale trzeba będzie
się poświęcić Wink
A może macie inne propozycje Smile



_________________
"Nawet burza blond włosów na głowie Gutiego nie błyszczy tak intensywnie jak łysina Zizou, za którą tęskni dziś każdy madridista"

"- Biedny kacius - westchnęła Bertel. - Tak dobrze robił pranie." - Aśika.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Skip
Prezes
Prezes




Dołączył: 13 Sty 2006
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.14 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

- A musisz formatować komputer tylko dla zegarka? Poczekaj aż ci się bardziej posypie. Wink


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
el crack total
aviomarin.
aviomarin.




Dołączył: 10 Lip 2005
Ostrzeżeń: 1
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.14 20:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kacius - jak długo masz już tego kompa? :>



_________________
sami khehehehedira
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość      
apsik
Ostatni sprawiedliwy




Dołączył: 06 Sty 2004
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.14 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kacius napisał:
hmm, to pewnie będę musiał sformatować mojego potworka Confused
Najgorsze jest to, że mi się nie chce, no ale trzeba będzie
się poświęcić Wink
A może macie inne propozycje Smile



ja mam propozycję, abyś po wgraniu nowego systemu sterowników itp postwił sobie "Ghosta"
wtedy posatwienie systemu na nowo to czas 5-10 min gdzie trzeba 5 razy kliknąć myszką
i tyle. Very Happy



_________________
Fabio Capello probably the best coach in the world
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Dam88
Prezes
Prezes




Dołączył: 04 Gru 2004
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 2006.12.15 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kacius, ustaw dobra godzine w biosei i wymien baterie od pllyty glownej, bo moze sie popsula i bios caly czas sie resetuje :P a co do problemy Reyesik'a moj kumpel mial tak samo, po prostu system nie przypisal podlaczonemu dyskowi zadnej litery, wejdz w panel sterowania\narzedzia administracyjne\zarzadzanie komputeram, i tam gdzies bedzie zarzadzanie dyskami, sproboj tam przypisac dykowi litere i powinno wszystko smigac;)


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email      
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum RealMadryt.pl Strona Główna   Różne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 284, 285, 286  Następny
Strona 1 z 286
Skocz do:  

 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template © BMan1
RMPL Spółka z o.o., Al. Pokoju 33, 31-564 Kraków. Kapitał zakładowy: 50.000,00 zł, NIP: 6751520447, REGON: 361845083