Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Don RAUL To wina Iriny jest

|
Wysłany: 2009.05.28 08:36 Temat postu: Manuel Pellegrini [Real Betis] |
|
|
 |
 |
Manuel Pellegrini (ur. 16 września 1953 w Santiago de Chile), chilijski piłkarz i trener. Obecnie jest szkoleniowcem hiszpańskiego klubu Villarreal C.F.
Jako piłkarz występował wyłącznie w barwach Universidad de Chile Santiago, gdzie w latach 1973 - 1986 rozegrał 450 meczów. Zagrał też jeden mecz w reprezentacji Chile.
Jako trener pracował w Chile (Universidad de Chile, CD Palestino, reprezentacja Chile do lat 20, CD O'Higgins, Universidad Catolica}, Ekwadorze (Liga Deportiva Universitaria Quito) i Argentynie (Atletico San Lorenzo de Almagaro oraz River Plate).
Villarreal prowadzi od 2004, prowadząc ten zespół do największych sukcesów w jego historii (Puchar Intertoto i półfinał Ligi Mistrzów).
Sukcesy trenerskie:
* Superpuchar Ameryki (Universidad Catolica, 1994)
* Puchar Chile (Universidad Catolica, 1995)
* Mistrzostwo Ekwadoru (1999)
* Mistrzostwo Argentyny (San Lorenzo 2001, River Plate 2003)
z Villarreal
*Puchar Intertoto (2003 i 2004)
*Półfinał PUEFA (sezon 2003-04)
*Półfinał Ligi Mistrzów (2005-06)
* 3.miejsce (2004-05) i 2.miejsce (2007-08) w lidze hiszpańskiej
|
Prawdopodobnie ten Pan,będzie nowym szkoleniowcem Realu Madryt-co mnie osobiście cieszy, tym bardziej,że kandydatura Carlo Ancelottiego najprawdopodobniej odpadła.
Mnie osobiście bardzo podoba się styl gry Villarreal prowadzonego przez tego Chilijskiego szkoleniowca i mam nadzieję, że ten trener sprawi,że Królewscy odzyskają styl i polot w grze.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KUBIKA Castilla

|
Wysłany: 2009.05.28 09:44 Temat postu: |
|
|
Mi też bardzo podoba się ich styl, grają z pomysłem, z polotem, drużynowo. Pellegrini wykonuje w Villarreal bardzo dobrą pracę, bez wielkich zbudował całkiem solidną drużyna, która co roku kwalifikuje się do LM ( raz nawet dotarła tam do półfinału ). Problem w tym czy da rade w Realu gdzie oczekiwania, możliwości transferowe klubu są dużo większe, czy znajdzie wspólny język z gwiazdeczkami które niewątpliwie do nas trafią. Ja dałbym mu szansę.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
_vakabayashi mahomoda

|
Wysłany: 2009.05.28 09:55 Temat postu: |
|
|
oby valdano miał racje z pellegrinim
chillijczyk to dobry trener ale czy aż tak sie różni od j ramosa? styl grania ich zespołów może ich rózni ale dokonania na pewno nie obaj mają zblizone (ramos mimo wszystko ma jeszcze puchary uefa)
z gwiazdami sobie chilijczyk radzi wystarczy sobie przypomnieć sytuacje z Riquelme. nie wiem czy to trener który może przywrócić Real na szczyt od zaraz a tego kazdy bedzie wymagał
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2009.05.28 10:01 Temat postu: |
|
|
Grunt to dokonać transferów jak najszybciej,żeby trener miał kadrę kompletną w połowie lipca-jak będzie rozpoczynał się okres przygotowawczy.
Co do Pellegriniego,to przykład z Riquelme udowodnił że z gwiazdami sobie radzi...liczę że będzie drugim Del Bosque, będzie potrafił przemówić do gwiazd i te stworzą kolektyw.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
michal_ko A por la undecima

|
Wysłany: 2009.05.28 10:09 Temat postu: |
|
|
Jest jeszcze jakaś szansa na zatrudnienie Ancelottiego? Manuel nie ma doświadczenia w wielkich meczach w Europie, no poza tym półfinałem LM. Nie jestem jego zwolennikiem, choć ufam Valdano i wierzę (chcę wierzyć), że wie co robi. Pellegrini może się okazać strzałem w dziesiątkę albo kompletnym niewypałem i za rok znów kolejny sezon zaczniemy z nowym trenerem, a potrzebna jest przede wszystkim stabilizacja i tu chyba każdy się zgodzi. Zobaczymy, jak sobie poradzi choć bardzo sceptycznie podchodzę do tej decyzji, ale to i tak lepsza propozycja niż Laudrup więc nie jest źle 
|
|
_________________ Soy un madridista y tengo una alma blanca
Inmortales como el tiempo, inalterables como la historia
Ultras Sur |
|
Powrót do góry |
|
 |
ikskwadrat Habemus Zlatan

|
Wysłany: 2009.05.28 10:14 Temat postu: |
|
|
W związku ze sprawa Juana Romana Riquelme, Manuel Pellegrini nie otrzyma mojego błogosławieństwa, co niestety skończy się piłkarskim fiaskiem. Wybaczcie, miłość jest silniejsza.
|
|
_________________ Rembrandt van Rijn, Młody mężczyzna w kapitańskiej opasce (1630) |
|
Powrót do góry |
|
 |
_vakabayashi mahomoda

|
Wysłany: 2009.05.28 10:19 Temat postu: |
|
|
milosc do kogo, do Riquelme?
przeciez Riquelme to odpowiednik Savioli tylko że jest pomocnikiem
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2009.05.28 10:21 Temat postu: |
|
|
 |
 |
Jest jeszcze jakaś szansa na zatrudnienie Ancelottiego? (...) |
Wszystko ma się rozstrzygnąć w poniedziałek,po ostatnim meczu sezonu.
Ancelotti powiedział:"Jeśli Milan spyta, czy zostanę, odpowiem: tak."
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cover Obersturmbannführer

|
Wysłany: 2009.05.28 10:38 Temat postu: |
|
|
Dla mnie Manu to najlepsza opcja. Ma świetne rozeznanie w La Liga, w Villarreal stworzył naprawdę mocny zespół, jeśli dostanie lepszych zawodników może być ostro. Dokonuje mądrych transferów, ogólnie sympatyczny gość, byłbym zadowolony gdyby wybrali jego, a nie Ancelottiego czy Laudrupa np. ;}
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
5kuba_88 Castilla

|
Wysłany: 2009.05.28 11:11 Temat postu: |
|
|
Dobry szkoleniowiec, ale Villarreal nie powala stylem gry... Proste, szybkie piłki plus zazwyczaj oczekiwanie na kontry (czyli mniej więcej to samo co prezentuje Ramos). Chyba oczekujemy od Realu czegoś więcej.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2009.05.28 11:16 Temat postu: |
|
|
Tak od Realu oczekujemy przede wszystkim wyników! Styl jest tylko dodatkiem, sprawą drugorzędną. A nie jestem przekonany czy obecny trener Villarreal może nam zagwarantować trofea, bo styl na pewno będzie lepszy niż u Ramosa. A Villarreal przynajmniej przez większą część sezonu podobnie jak i ubiegłego prezentował naprawdę dobry futbol i to wraz z nowymi zawodnikami pewnie nam Pellegrini zapewni, ale sama dobra gra to za mało na taki klub jak Real. To nie Arsenal, tutaj trzeba wygrywać!
|
|
Ultras Sur |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mongolia Castilla

Ostrzeżeń: 3 Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: 2009.05.28 11:23 Temat postu: |
|
|
Można eksperymentować z trenerem, jak Barca, ale nie koniecznie musimy mieć takie szczęście jak oni.
Potrzebujemy cracków na boisku i utytułowanego trenera. Ancelotti/Mourinho/Benitez. Nie widzę innych kandydatów, chyba że del Bosque przeprosi się z Perezem.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cover Obersturmbannführer

|
Wysłany: 2009.05.28 11:28 Temat postu: |
|
|
 |
 |
ale sama dobra gra to za mało na taki klub jak Real. To nie Arsenal, tutaj trzeba wygrywać! |
Oświeć mnie, czy to aby nie dobra gra prowadzi do sukcesów?
Jak chcecie utytułowanego to od razu niech biorą Trapattoniego trzeba czasem zaryzykować, a Pellegrini nie jest kimś w kogo ryzykuje się w ciemno.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2009.05.28 11:34 Temat postu: |
|
|
Dobra tak, ale mi chodziło o styl gry czyli "ofensywny, radosny futbol o jakim marzą madridistas". Po prostu się przejęzyczyłem 
|
|
Ultras Sur |
|
Powrót do góry |
|
 |
Choob Jugamos primer toque

|
Wysłany: 2009.05.28 11:45 Temat postu: |
|
|
 |
 |
przeciez Riquelme to odpowiednik Savioli tylko że jest pomocnikiem |
On Saviolę też lubi. Każdy ma swoje odchyły.
|
|
_________________ 95% |
|
Powrót do góry |
|
 |
|