Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zgadzam się.
Wysłany: 2010.02.10 15:21 Temat postu: David Luiz [Arsenal FC]
Skoro ten Pan ma być jednym z głównych celów transferowych na letnie okienko, to najwyższy czas stworzyć dla niego oddzielny temat.
Muszę przyznać, że nie widziałem żadnego meczu tego piłkarza, swoją wiedzę o nim opieram o newsy z naszej strony oraz kilka filmików z YouTube'a, które celowo dziś przejrzałem. Oczywiście impulsem była wiadomość na stronie głównej.
Po zapoznaniu się z pewną ilością materiałów video, mogę stwierdzić, że ów zawodnik świetnie gra głową oraz ma dobry strzał i podanie z prawej (sic!) nogi. Szczególnie mnie to dziwi w kontekście jego gry na lewej obronie u nas. Naprawdę mam wątpliwości, bo o ile będzie mógł zejść do środka i oddać jakościowy strzał prawą stopą, to w defensywie mogą się pojawić pewne kłopoty. No chyba, że lewą kończyną posługuje się równie sprawnie. Tego nie mogę stwierdzić. Na pewno jest to dobry materiał na stopera.
Jeśli macie jakieś informacje na temat tego piłkarza, piszcie. Kto wie, może za pół roku ten temat będzie w dziale 'Kadra'?
Ostatnio niezłego samobója strzelił jak chciał piłę na pałę wybić .
Co do transferu jako wzmocnienie lewej flanki to ja dziękuje. Po co nam kolejny pseudo lewy obrońca jak mamy już takich (Marcelo i Drenthe). Choć on lepiej by w defensywie grał to raczej gorzej w ataku.
Ciekawy kandydat do uzupełnienia obrony. Jednak dla mnie priorytetem powinni być typowi boczni obrońcy - Clichy, Maicon. Wtedy Ramos grałby tam gdzie gra najlepiej i nie trzeba by szukać nowych zawodników. Na pewno na jego plus jest uniwersalność, ale ja widziałbym go chyba tylko na środku. Zobaczymy bo do okienka tyle czasu, a As musi wyjść z kontrą bo sport i el mundo atakują nowymi newsami.
_________________ Soy un madridista y tengo una alma blanca
Inmortales como el tiempo, inalterables como la historia
Chłopak jest dobry, ale czy lepszy od marcelo albo drenthe?? hmmm
aktualnie nie ma dobrego,pewnego lewego obroncy na rynku ...
mozna by go sciagnac i sie zobaczy jak bedzie gral, warunki fizyczne ma swietne....
Że od Drenthe lepszy jest na lewej obronie, to na moją odpowiedzialność zapewniam Cię że tak Marcelo nie jest już mile widziany na lewej obronie, ale moim zdaniem spokojnie może grać, na tej pozycji przed własną publicznością, bo wpadki zalicza głównie poza ,,domem''.
Chłopak jest młody, bardzo dobrze radzi sobie jako zawodnik ofensywny i do tego ma wiele cech przydatnych w defensywie, stąd nowy kontrakt, ja w niego wierzę, jest coraz lepiej.
Może by tak w końcu ustawić kogoś naprawdę dobrego na tej lewej obronie? Skończmy z akceptowaniem przeciętności, np. w osobie Marcelo. On się nie nadaje na obronę i basta. Nie napiszę, że ten chłopak z Portugalii będzie jakimś wielkim wzmocnienie od razu. Do stracenia mamy tylko te 20 mln
_________________ Byle człowiek był szlachetny, całą zaś resztę można zdobyć talentem, wiedzą, rozsądkiem, geniuszem.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Następny
Strona 1 z 7