Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kamil121 Gwiazda

|
Wysłany: 2010.04.04 21:15 Temat postu: Real Madryt - FC Barcelona [0-2] [*] |
|
|
10 kwietnia 2010. godz. 22.
A wiec przyszedł czas, wielkie derby, mecz, który zapada w pamięci, aż do następnego. Na niezdobyte w tym sezonie Santiago Bernabeu przyjedzie odwietrzy rywal Królewskich - FC Barcelona. Obie ekipy w tym sezonie idą łeb w łeb. Tracą bardzo mało punktów, co za tym idzie znacznie odskoczyli od reszty. Dla Los Blancos będzie to dobry sprawdzian i potwierdzenie, że te dwanaście wygranych z rzędu to nie przypadek. Ale przede wszystkim będzie to okazja do rewanżu za pamiętny wynik z tamtego spotkania. W ekipie Pepa może zabraknąć Pique oraz Ibry, który nabił się urazu przed meczem z Baskami.
Jedno jest pewne, ten mecz będzie miał znaczący wpływ na końcowy układ tabeli i chociaż każdy powtarza, że jeszcze wiele kolejek przed nami, wie, że ten mecz pomoże w małym stopniu wybrać mistrza.
Tak więc, kto żyw zakłada szalik i całym sercem dopinguje Królewskich, bo tego wieczoru będą go potrzebować 79 razy więcej niż dotychczas.
Ostatnio zmieniony przez Kamil121 dnia 2010.04.04 21:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
_________________ ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ogor3 Prezes

|
Wysłany: 2010.04.04 21:27 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem mecz o tytuł mistrzowski, a dla nas o uratowanie sezonu i twarzy po wydaniu 250mln. Co jak co, jak na nowy projekt i prawie całkiem odmieniony skład, mistrzostwo kraju w pierwszym sezonie byłoby czymś.
Musimy wygrać bo po nas.... Jak Barca by nam odskoczyła na 3pkt, to nawet jakbyśmy ja dogonili to i tak byli by liderem bo liczy się bezpośredni pojedynek, więc finał na Bernabeu z naszym udziałem się odbędzie ale nie o LM, ale o ligę.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
madridcampeon Busquemos soluciones

|
Wysłany: 2010.04.04 21:39 Temat postu: |
|
|
Mam zle przeczucia. Ale moze to tylko wynik zeszlorocznego 2:6. Nie wiem, wydaje mi sie ze bedzie wtopa niestety. Jesli nie wygramy to mamy po lidze, bo przed nami jeszcze pare meczow pozniej, w niektorych moze byc ciezko. Zdecydowanie najwazniejsze spotkanie sezonu.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maciek19911 Soy un Madridista y tengo un alma blanca

|
Wysłany: 2010.04.04 21:40 Temat postu: |
|
|
To na pewno będzie mecz sezonu!!czy mecz o mistrza raczej tak.Jeżeli nasz skład zagra na 100 % możliwości , każdy da z siebie wszystko nie będzie głupich błędów w obronie to spokojnie możemy ten mecz wygrać.
|
|
_________________ Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób. |
|
Powrót do góry |
|
 |
F.C Piter livin' the dream

|
Wysłany: 2010.04.04 23:10 Temat postu: |
|
|
mecz o lige. co tu sciemniac - jak przegramy to juz po nas. bo watpie zeby barca stracila 4 pkt w kolejnych meczach majac juz mistrza w garsci.
a co do wyniku to trzeba wygrac, wierze w to i na pewno jestesmy w stanie to zrobic. mam przeczucie ze tego meczu nie przegramy. a moze jakis remis...
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Goldschmidt Captain Banhammer

|
Wysłany: 2010.04.04 23:16 Temat postu: |
|
|
Mam takie same odczucia co madridcampeon. Moim zdaniem ten Real nie jest jeszcze (o ile będzie wogóle) drużyną, która może rywalizować z zespołami takimi jak Barcelona. Po prostu nie ten poziom zgrania, umiejętności, spokoju, klasy etc. Liczę na jakiekolwiek punkty choć o te będzie niesamowicie ciężko i ewentualną wpadkę Barcy w meczu, z którymś z zespołów na ostatniej prostej do końca sezonu co być może dałoby nam lidera.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rauer Il Muro di Berlino

|
Wysłany: 2010.04.04 23:48 Temat postu: |
|
|
Nie wiem, dlaczego, ale uważam, że zgarniemy wpierdol. Dużo lepsze odczucia miałem przed pierwszym meczem na Camp Nou. Nie mamy nikogo, kto by wraz z Xabim potrafił nawiązać walkę z Barceloną w środku pola. Gago się zesra, Lass nie ma formy, a Diarra jest za bardzo drewniany. Do tego obsadzenie pozostałych miejsc w pomocy - kto za Granero? Guti, który zmacha się po 50 minutach, a zawsze lepiej jest kogoś takiego mieć na ławce? Kaka po miesięcznej kontuzji? Bo chyba opcja z samym Granero z góry odpada. Najgorzej wygląda pomoc, a to właśnie tam leży klucz Barcelony.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kash Fanatyk

|
Wysłany: 2010.04.04 23:55 Temat postu: |
|
|
Otóż to i przy ich mocnym pressingu, strata może gonić stratę.
Całe szczęście jest Xabi. Gago gra ostatnio nieźle więc może uda się go jakoś na klasyk psychicznie przygotować. Do tego chyba któryś Diarra licząc na przebłysk.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
tayron36 kibic w kapciach

|
Wysłany: 2010.04.05 00:01 Temat postu: |
|
|
Też mam fatalne przeczucia przede wszystkim. Dalej mi się wydaję, że Real polegnie z pierwszą lepszą zorganizowaną porządnie i grającą dobry pressing drużyną, a Barcelona w stosowaniu pressingu jest ścisłą światową czołówką. Barcelona gra w tym sezonie coraz lepiej i niestety będzie bardzo ciężko coś ugrać.
|
|
_________________ Kobe Bryant #24
"Wyimaginowany Beckham, czyli nadęty gwiazdor, nie istnieje, istnieje natomiast Beckham profesjonalista" |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukaslukas33 Real Madryt A

|
Wysłany: 2010.04.05 00:09 Temat postu: |
|
|
Jeśli środek się nie ogranie porządnie to po 30 minutach będziemy mogli już zapomnieć o mistrzostwie mając 3 gole w plecy. Drugi Xabi w środku i byłby jakieś szanse. 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
El Jarek intocable

|
Wysłany: 2010.04.05 00:13 Temat postu: |
|
|
Pelle ma o czym myśleć. To, co napisał Rauer, atak mamy superdobry, obrona potrafi dać radę, ale środek to masakra. Jeden Xabi, koledzy u jego boku niepewni, trochę z przodu żałosnykwadrat Granero i leczący się Kaka. Zostało 6 dni, Pelle musi czymś zaskoczyć, bo być może będzie to mecz o jego posadę.
|
|
_________________ Madridista/Mourinhista/Benzemista |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leszczu Bitches love Benzy

|
Wysłany: 2010.04.05 00:14 Temat postu: |
|
|
Sevilla, Milan, Barcelona, Lyon. Za każdym razem zgarnialiśmy wpierdol w dwumeczach. Niby z Seviją wygraliśmy, ale cytując Tomka H. - "nie porównujmy gówna do czekolady". Też nie jestem optymistycznie nastawiony, zwłaszcza że nasza gra nie wygląda najlepiej. Nasza nadzieje w przebłysku geniuszu Cristiano i kontrach.
|
|
_________________ http://twitter.com/MatijaPL |
|
Powrót do góry |
|
 |
QuaRiS Kibic

|
Wysłany: 2010.04.05 02:22 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się, że to jest mecz o tytuł, ale stawiam po 1:1 albo 2:2 
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rauer Il Muro di Berlino

|
Wysłany: 2010.04.05 07:14 Temat postu: |
|
|
Coraz mniejsze szanse na występ Pique. Ibra jednak powinien się wyrobić.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Xabier. iCómo no te voy a querer!

|
Wysłany: 2010.04.05 07:33 Temat postu: |
|
|
Dla mnie to jest najważniejszy mecz w sezonie, jak przegramy to o zwycięstwie w lidze możemy sobie pomarzyć. Mam wielką nadzieję, że uda nam się wygrać i cieszyć się z pokonania klasowej drużyny. Całe szczęście, że Xabi zagra, z nim w składzie jestem spokojniejszy o wynik.
|
|
_________________ "90 minut na Bernabéu to bardzo dużo."
https://twitter.com/Xabier14_ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|